OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Η φαντασμαγορική έναρξη – Η είσοδος της Ελλάδας

Τιμητικά πρώτη, όπως πάντα η γαλανόλευκη, στη «Φωλιά του Πουλιού»

Με φαντασμαγορικό τρόπο έγινε η έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, στο Πεκίνο, λίγο μετά την είσοδο του Προέδρου της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, και του επικεφαλής της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, στο Εθνικό Στάδιο του Πεκίνου, την εμβληματική «Φωλιά του πουλιού», που είναι στολισμένη με τις σημαίες των 91 διαγωνιζόμενων χωρών.  Μία τελετή έναρξης που πραγματοποιείται την πρώτη μέρα της Άνοιξης σύμφωνα με το κινεζικό ημερολόγιο.

Ξεκίνησε με μια παράσταση από χορευτές που κουνούσαν λαμπερά πράσινα μεγάλα κοτσάνια με σκοπό να μεταδώσουν τη ζωτικότητα της εποχής, ακολουθούμενη από μια έκρηξη λευκών και πράσινων πυροτεχνημάτων που έγραφαν τη λέξη «Άνοιξη».

Έπειτα, η κινεζική σημαία πέρασε από 56 άτομα που αντιπροσώπευαν τις διαφορετικές εθνοτικές ομάδες της Κίνας, πριν υψωθεί η σημαία και ερμηνευτεί ο εθνικός ύμνος.

Σε έναν τρισδιάστατο κύβο που μοιάζει με κομμάτι πάγου, εικόνες από καθέναν από τους προηγούμενους 23 Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες χαράχτηκαν με λέιζερ. Το κομμάτι πάγου στη συνέχεια «έσπασε» από παίκτες του χόκεϊ επί πάγου, δίνοντας τη δυνατότητα στους Ολυμπιακούς κύκλους να αναδυθούν.

Ακολούθησε η καθιερωμένη «παρέλαση των εθνών», με την Ελλάδα να κάνει παραδοσιακά πρώτη την είσοδό της στη «Φωλιά του Πουλιού», προκαλώντας χειροκροτήματα.

Η τελετή έναρξης είναι σε σκηνοθεσία του διάσημου Ζανγκ Γιμού, όπως συνέβη και στους Θερινούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008, με τη συμμετοχή 3.000 «εθελοντών» σε μια σκηνή αποτελούμενη από 11,600 τετραγωνικά μέτρα οθόνης LED υψηλής ευκρίνειας που μοιάζει με επιφάνεια πάγου.

 

Σχετικά Άρθρα

Συνεχίζεται η ουκρανική προέλαση στο Κουρσκ

otavoice

Προειδοποιεί την Ευρώπη ο ΠΟΥ: Αναμένονται περισσότερα κρούσματα «ευλογιάς των πιθήκων»

otavoice

Η Ρωσία απομάκρυνε εσπευσμένα χιλιάδες κατοίκους από την περιφέρεια Κουρσκ

otavoice

Με κατάνυξη και λαμπρότητα ο εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου – Επίκεντρο η Τήνος

otavoice

Mpox: Ο ΠΟΥ κηρύσσει το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού διεθνώς

otavoice

Δεκαπενταύγουστο με 40άρια και ισχυρά μελτέμια – Η πρόγνωση ανά περιοχή

otavoice