OTA VOICE
Ντουντούκα

Πολιτικοί, αρχές και παράγοντες, ξέρατε και τους χρησιμοποιούσατε

Σχολιάζει ο Αθανάσιος Μπέλτσος

Ξεκίνησε η επιχείρηση ξέπλυμα Κράτους- παρακράτους και Προέδρων ΠΑΕ με τον μπαμπούλα της ακροδεξιάς. Το συστημικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής και πάλι μπροστά μας.  Ενεργοποιήθηκε το γνωστό αφήγημα που βολεύει όλους για να συγκαλυφθούν οι πραγματικοί ηθικοί αυτουργοί και ο κατήφορος της κοινωνίας. Ο εγκληματικός χουλιγκανισμός δεν έχει ιδεολογικό υπόβαθρο και εδώ κάποιοι επιχειρούν με υπέρβαση να του δώσουν και πλαίσιο, για να χτίσουν το άλλοθι τους.

Όλοι ξαφνικά εξεπλάγησαν. Δεν ήξεραν τι συμαβαίνει στους οργανωμένους συνδέσμους, δεν ήξεραν ποίοι δρουν σαν μέλη εγκληματικών καρτέλ διακίνησης ναρκωτικών.

Δεν ήξεραν ότι έχει αναβαθμιστεί το έγκλημα με την παρουσία αδείστακτων εγκληματικών προσώπων από χώρες όπως η Αλβανία και η Γεωργία.

Δεν ήξεραν ότι το ποδόσφαιρο είχε γίνει κέντρο προσηλυτισμού και στρατολόγισης νέων επίδοξων εγκληματιών.

Δεν ήξεραν ότι όλως τυχαίως σε συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη για κοινωνικά και εθνικά ζητήματα, εμφανιζόταν  από το πουθενά συγκεκριμένη ομάδα μαυροντυμένων και δημιουργούσαν στημένα επεισόδια , δίνοντας άλλοθι στις δυνάμεις καταστολής να τις διαλύσουν.

Δεν ήξεραν όταν τους μοίραζαν δωρεάν εισιτήρια, τους μετακινήσουν σε κάθε γωνιά της χώρας, όταν δημιουργούσαν επενειλημμένως έκτροπα στα γήπεδα, χωρίς καν την παρουσία αντίπαλων οπαδών, όπως πρόσφατα έγινε στην Τούμπα.

Δεν ήξεραν για τα ραντεβού θανάτου συνδέσμων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη. Δεν ήξεραν τόσα χρόνια για τις συμμορίες χούλιγκαν του Ολυμπιακού, του Παναθηναικού, της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ, του Άρη, του Ιωνικού, του Πανιωνίου, της Λάρισας, της Προοδευτικής, του Αιγάλεω και του Εθνικού.

Δεν ήξεραν ότι η νύχτα έχει διεισδήσει στον αθλητισμό, δεν είδαν ποτέ οπαδικές εκπομπές μίσους, δεν διάβασαν ποτέ εμπρηστικά πρωτοσέλιδα οπαδικών εφημερίδων.

Πως γίνεται ένα οργανωμένο κράτος με μυστικές υπηρεσίες και εργαλεία να μην ξέρει και να ξέρει το πανελλήνιο.
Γίνεται όμως, γιατί πίσω από αυτή την γάγγραινα είναι το ίδιο το κράτος με την μορφή του παρακράτους.
Γίνεται γιατί οι πρόεδροι -επενδυτές-διακινητές θέλουν στρατούς για να εκβιάζουν και να ελέγχουν το παιχνίδι της παρανομίας.
Γίνεται γιατί οι κυβερνήσεις επιστρατεύουν αυτά τα εγκληματικά στοιχεία όποτε η κοινωνία αντιδρά στους δρόμους, διεκδικεί και απαιτεί.
Την μια τους ντύνουν ακροδεξιούς και την άλλη αριστερούς μπαχαλάκηδες. Για αυτό και διαμόρφωσαν ένα νομικό πλαίσιο και ένα ποινικό κώδικα ατιμωρησίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Αλβανός φονιάς κυκλοφουρούσε επί 3 χρόνια ελεύθερος ενώ ήταν υπόδικος για ανάλογο έγκλημα και εκκρεμούσε η δίκη του.

Το πολιτικό σύστημα επενδύει στον διχασμό και στην βία. Επένδυσε ο Τσίπρας για τις Πρέσπες. Επενδύει ο Μητσοτάκης για την υγειονομική και οικονομική κρίση. Επένδυσαν οι προκάτοχοι τους για να περάσουν πολιτικές αντεθνικές, αντιδημοκρατικές  και αντικοινωνικές.

Η βία προκαλεί φόβο. Αποθαρρύνει τους πολίτες να είναι ενεργοί. Εδώ στηρίζεται όλο το οικοδόμημα του χουλιγκανισμού και των μπαχαλάκηδων. Οι συγκρούσεις στους κοινωνικούς αγώνες δεν γίνονται με μολότοφ, σιδηρογροθιές, μαχαίρια και τσεκούρια. Βλέπουμε καθημερινά πως το ίδιο το σύστημα προάγει τη βία και προβάλει πρότυπα που αναπαράγουν μια κοινωνική και ηθική εξαθλίωση.

Ποια πρόσωπα διαχειρίζονται το ποδόσφαιρο; Είναι άνθρωποι με κύρος, με παιδεία, με ήθος, με κοινωνική καταξίωση; Εδώ ο ένας κατηγορεί τον άλλο για ναρκωτικά, λαθρεμπόριο, εμβιασμούς. Εδώ σε δημόσια θέα οι πρόεδροι ΠΑΕ κυκλοφορούν με στρατιές μπράβων και οπλοφορούν. Όπως και οι παράγοντες της ΕΠΟ, της διαιτησίας εκλύουν μια μπόχα σήψης και διαφθοράς.

Εν κατακλείδι το κράτος, το πολιτικό σύστημα πάντα γνώριζε και γνωρίζει. Όπως γνωρίζουν δημοσιογράφοι και αναλυτές που σήμερα δείχνουν σαν να ανακάλυψαν την Αμερικανική ήπειρο.

Είναι βέβαιο ότι τίποτα δεν θα γίνει. Μόλις κατακάτσει ο κουρνιαχτός θα επανέλθει το σύστημα στους γνώριμους ρυθμούς του, θα ξαναγυρίσουν οι συμμορίες στα λημέρια τους, μέχρι να σφάξουν ένα νέο Άλκη σε μια άλλη γειτονιά της Θεσαλονίκης ή της Αθήνας.

Γιατί οι υποτιθέμενοι ταγοί της δημοκρατίας και της νομιμότητας, δεν μπορούν να τα βάλουν με τους εαυτούς τους. Το θέμα δεν είναι ο χουλιγκανισμός των γηπέδων. Αν ήταν κάτι τέτοιο, θα ήταν εύκολο να καταπολεμηθεί. Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα κοινωνικό φαινόμενο, με την ηθική και πνευματική καταρράκωση της κοινωνίας, με την άνθηση του εγκλήματος που έχει πάρει μια σκληρή και κτηνώδη μορφή. Τα γήπεδα απλά προσφέρουν μια κάλυψη.

Εδώ έχουμε να κάνουμε με κολομβιανά καρτέλ, με συνδικάτο του εγκλήματος που έχει γρανάζια στο σύστημα εξουσίας, πολιτικό, δικαστικό και στις αρχές ασφαλείας.

Ο Άλκης έφυγε, όπως έφυγαν και φεύγουν χιλιάδες παλικάρια θύματα μιας κοινωνίας δίποδων ανθρωποειδών που η ανθρώπινη ζωή δεν έχει καμιά αξία μπροστά στο εύκολο χρήμα, στις ευήμερες απολαύσεις και στην επίδειξη δύναμης.

Μια κοινωνία που απέναντι σε μια υγειονομική απειλή έδειξε πρωτοφανή και δυσανάλογα αντανακλαστικά, αλλά σε κοινωνικά φαινόμενα που σε αντιπαραβολή έχουν πολλαπλάσιες κοινωνικές συνέπειες δεν αντιδρά, σιωπά και γυρίζει την πλάτη. 

Είναι βέβαιο ότι τίποτα δεν θα γίνει… στην Ελλάδα του κομματισμού,της λήθης, της μετριότητας,  του Survivor και του μιντιακού πορνό. 

 

Σχετικά Άρθρα

Η ακτινογραφία των κομμάτων σε απόλυτους αριθμούς- Τι έδειξε η ευρωκάλπη

otavoice

Ευρωεκλογές: Πρώτο κόμμα η αποχή με +60% – Η κοινωνία τους γυρνάει την πλάτη

otavoice

Ο σκάρτος και η αλληλεγγύη

otavoice

Ενοχλούμε με τις θέσεις μας και μας χτυπάνε ηλεκτρονικά τρωκτικά

otavoice

Αγωνίζομαι να μείνω άνθρωπος

otavoice

Κύριε Πρωθυπουργέ ποιες είναι σαχλαμάρες;

otavoice