OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Παραλήφθηκαν οι πρώτες ποσότητες απορριμμάτων προς επεξεργασία στην μονάδα Παλαιόχουνης

Tις πρώτες ποσότητες σκουπιδιών προς επεξεργασία παρέλαβε η μονάδα της Παλαιόχουνης, η οποία έχει ξεκινήσει την δοκιμαστική της λειτουργία, στο πλαίσιο της μεταβατικής φάσης διαχείρισης των απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η εν λόγω μονάδα προορίζεται, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ΣΔΙΤ για την κεντρική διαχείριση, να επεξεργαστεί απορρίμματα από δήμους της 1ης διαχειριστικής ενότητας, δηλαδή από τους δήμους της Αργολίδας, της Κορινθίας και από τα 2/3 της Αρκαδίας -με τους Δήμους Τρίπολης και Ναυπλιέων να είναι οι πρώτοι που σήμερα οδήγησαν σκουπίδια προς επεξεργασία στην Παλαιόχουνη.

Στο πλαίσιο της δοκιμαστικής λειτουργίας η παραλαβή απορριμμάτων θα γίνεται δωρεάν και σταδιακά θα αυξάνονται οι ποσότητες που θα παραλαμβάνει η πιο πάνω μονάδα.

“Πολύ σημαντική ημέρα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου” χαρακτήρισε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας την σημερινή, επισημαίνοντας ότι “μετά από σχεδόν 20 χρόνια προσπάθειας, απαλλασσόμαστε από το άγος των σκουπιδιών που μας ντρόπιαζε όχι μόνο πανελλαδικά, αλλά και διεθνώς”.

Ο περιφερειάρχης επισήμανε την αγαστή συνεργασία που υπήρξε ώστε να επιτευχθεί το σημερινό αποτέλεσμα που διασφαλίζει το περιβάλλον, ενώ εξέφρασε ευχαριστίες προς την ΤΕΡΝΑ.

 

Σχετικά Άρθρα

Με λαμπρότητα ο εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Δήμο Καλαμάτας

otavoice

Πρόσκληση συμμετοχής στο 2ο Malevizi Festival

otavoice

Παραμένουν κλειστά και σήμερα πάρκα, άλση και δάση του Δήμου Κηφισιάς

otavoice

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Στερεά και Κρήτη

otavoice

Δ.Ναυπλιέων: Ψήφισμα για την αξιοποίηση της Καραθώνας

otavoice

Η ΔΕΥΑ Κω ανάθεσε μελέτη για τους υδατικούς πόρους

otavoice