OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Έργα αγροτικής οδοποιίας στον Δήμο Μονεμβασιάς

Σε όλες τις Κοινότητες του Δήμου Μονεμβασιάς έχουν κατανεμηθεί από 45.000,00 € περίπου για Αγροτική Οδοποιία από 3 προγράμματα, 2 του Υπουργείου Εσωτερικών και 1 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, που αφορούν σε τσιμεντοστρώσεις.

Αυτά, εκτός του ετήσιου προγράμματος Αγροτικής Οδοποιίας με τα μηχανήματα του Δήμου.

Το 1ο από το ΦΙΛΟΔΗΜΟ προϋπολογισμού 694.843,81 €, το οποίο ήδη δημοπρατήθηκε και υλοποιήθηκε αφορούσε σε 15.000,00 € περίπου ανά Κοινότητα, εκτός αυτών που είναι σε περιοχή NATURA διότι εκεί απαιτείται εκτός από Προμελέτη Περιβαλλοντικών Δεσμεύσεων (ΠΠΔ) και Ειδική Οικολογική Αξιολόγηση (ΕΟΑ), η οποία είναι σύνθετη και χρειάζεται πολύ χρόνο για να εκπονηθεί και να εγκριθεί.

Από το 2ο έργο πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ προϋπολογισμού 2.407.980,50 €, κατανέμεται από 15.000,00 € περίπου στις Κοινότητες σε NATURA, αφού ελήφθησαν οι ΠΠΔ και ΕΟΑ και ακόμη από 30.000,00 € περίπου στις υπόλοιπες Κοινότητες (με ΠΠΔ). Έργο το οποίο έχει εγκριθεί, δημοπρατηθεί και οσονούπω υπογράφεται η σύμβαση με τον ανάδοχο και θα ακολουθήσει η υλοποίησή του. Στο ίδιο πρόγραμμα υλοποιείται και το έργο Αυλός-Πλατανιάς (Πλατανιστό) Κοιν. Παντανάσσης.

Από το 3ο πρόγραμμα Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προϋπολογισμού 500.000,00 €, κατανέμεται από 30.000,00 € περίπου στις Κοινότητες σε NATURA (με ΠΠΔ και ΕΟΑ) και ένα τμήμα δρόμου προς τον οικισμό Βαρκό Κοιν. Καστανέας.

Με το 3ο πρόγραμμα, επιτυγχάνεται η κατανομή από 45.000,00 € περίπου σε όλες τις Κοινότητες του Δήμου για τσιμεντοστρώσεις σε αγροτικούς δρόμους εκτός οικισμών και σε θέσεις που υπέδειξαν οι ίδιες οι Κοινότητες.

Σημειωτέον ότι ο Δήμος Μονεμβασίας είναι από τις ελάχιστους Δήμους στη χώρα, ίσως και ο μοναδικός που έχει συμμετάσχει και στα τρία προγράμματα και έχει προχωρήσει τόσο πολύ τη διαδικασία.

Σχετικά Άρθρα

Η ΔΕ Κασσάνδρας σφράγισε τις δύο πισίνες της μοιραίας κατασκήνωσης

otavoice

Δήμαρχος Βριλησσίων: Καμιά συνδρομή από την Πυροσβεστική παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μας

otavoice

Δήμαρχος Θάσου: “Ανόρυξη νέων γεωτρήσεων για την λειψυδρία”

otavoice

Σικυώνιοι Αρχαιολογικοί Περίπατοι: Μια ξεχωριστή εμπειρία ξενάγησης στην Αρχ. Σικυώνα

otavoice

Δ.Πατρέων: Ενημέρωση παιδιών των παιδικών κατασκηνώσεων, για την προσβασιμότητα

otavoice

Δήμαρχος Πεντέλης; «Έπρεπε τα εναέρια μέσα, να έρθουν νωρίτερα»

otavoice