OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Euroferry Olympia: Ολονύχτιο θρίλερ με τους αγνοούμενους

Νύχτα αγωνίας για τους αγνοούμενους επιβάτες του πλοίου Euroferry Olympia, το οποίο τυλίχτηκε στις φλόγες τα ξημερώματα της Παρασκευής, ενώ έπλεε κοντά στην Ερεικούσσα, ανοιχτά της Κέρκυρας. Τρεις Έλληνες είναι μεταξύ των ατόμων, η τύχη των οποίων αγνοείται εδώ και ώρες, με την αγωνία των δικών τους ανθρώπων να κορυφώνεται. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ένας κατάγεται από την Κέρκυρα, και συγκεκριμένα τη Λευκίμμη.

Η τελευταία επίσημη ενημέρωση έκανε λόγο για 11 αγνοούμενους, ωστόσο, ο αριθμός αυτός ενδέχεται να αυξηθεί. Συγκεκριμένα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας εκ των οδηγών που διασώθηκαν αργά το απόγευμα της Παρασκευής δεν υπήρχε στην επίσημη λίστα των επιβατών, καθώς ήταν παράτυπος. Εάν η πληροφορία αυτή επιβεβαιωθεί, τότε πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι αγνοούμενοι είναι 12 και όχι 11. Σύμφωνα με αναφορές που έχουν φτάσει στις Αρχές από νωρίς, εκφράζονται φόβοι ότι υπάρχουν άνθρωποι που έχουν εγκλωβιστεί στο γκαράζ του πλοίου και δεν μπορούσαν να βγουν.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας συνεχίστηαν οι προσπάθειες κατάσβεσης στο φλεγόμενο πλοίο, από τρία ρυμουλκά σκάφη με πυροσβεστική δυνατότητα και πυροσβεστικά οχήματα που βρίσκονται πάνω σε επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο.

Με το πρώτο φως της ημέρας εναέρια μέσα ξεκίνησαν εκ νέου έρευνες αλλά και στο εσωτερικό του πλοίου από άνδρες της ΕΜΑΚ, που έσπευσαν από την Αθήνα και την Ηγουμενίτσα στην Κέρκυρα, ώστε να συμμετάσχουν στη γιγαντιαία έρευνα εντοπισμού και διάσωσης.

 

Σχετικά Άρθρα

Παγκόσμια Ημέρα Φάρων: Ανοιχτοί σήμερα 18 φάροι σε όλη τη χώρα

otavoice

Τήλος: Εντοπίστηκαν 59 αλλοδαποί – Επιχείρηση διάσωσης εγκύου

otavoice

Αναχαιτίστηκε ρωσική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον του Κιέβου

otavoice

Μεγάλη δασική πυρκαγιά στην Πλάκα Λιτοχώρου – Εκκένωση της περιοχής

otavoice

Ευρυτανία: Φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Μάραθος

otavoice

Ζελένσκι: Ο ουκρανικός στρατός ενισχύει τις θέσεις του στο Κουρσκ

otavoice