OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Συνελήφθη ο Αντιδήμαρχος Σπάρτης μετά τις καταγγελίες για το κυνοκομείο του Δήμου

Οι σοβαρές καταγγελίες που έκανε η φιλοζωική «Save a Greek Stray» ενάντια του Δήμου Σπάρτης για τα κυνοκομεία της περιοχής είχαν ως αποτέλεσμα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, να εκκινήσει σχετικές διαδικασίες και μετά από παρέμβαση της Αστυνομίας, να γίνουν τρεις συλλήψεις μεταξύ αυτών, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος.

Τη Δευτέρα η φιλοζωική «Save a Greek Stray» υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Σπάρτης κατά παντός υπευθύνου για το αδίκημα της κακοποίησης ζώων και στα δύο κυνοκομεία τού Δήμου Σπάρτης. Σύμφωνα με όσα ανέφερε η φιλοζωική στο Facebook, «ζητήσαμε να διαταχθεί από την Εισαγγελία η παράδοση των ετοιμοθάνατων και των πολύ άρρωστων ζώων. Ζητήσαμε επίσης και την άσκηση ποινικής δίωξης κατά των υπευθύνων».

Στην ανάρτησή της, η φιλοζωική περιγράφει πως τα αδέσποτα που έχουν συγκεντρωθεί στο κυνοκομείο είναι κουρελιασμένα, στοιβαγμένα, βρώμικα, αποστεωμένα, κατακρεουργημένα, άρρωστα, ημιθανή, ενώ μερικά είναι νεκρά στο τέρμα της αλυσίδας τους.

Σπάρτη

Θεοδωρικάκος: Ο νόμος είναι νόμος και τηρείται από όλους

“Ο σεβασμός των αδέσποτων ζώων είναι αυτονόητη υποχρέωση κάθε πολιτισμένου ανθρώπου. Ο νόμος είναι νόμος και τηρείται από όλους”, τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε δήλωσή του μετά από τις καταγγελίες για βάναυση συμπεριφορά κατά ζώων στα δύο δημοτικά κυνοκομεία της Σπάρτης.

Αναλυτικά, ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε:  «Μετά από καταγγελίες για βάναυση συμπεριφορά κατά ζώων στα δύο δημοτικά κυνοκομεία της Σπάρτης διέταξα την άμεση επέμβαση της Αστυνομίας. Έγιναν τρεις συλλήψεις. Ο ένας από τους συλληφθέντες είναι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, αστυνομικός που τελεί σε ειδική άδεια.

Για το θέμα επικοινώνησε μαζί μου και ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης, Γρηγόρης Δημητριάδης, που από την πρώτη στιγμή έδειξε ενδιαφέρον. Ο σεβασμός των αδέσποτων ζώων είναι αυτονόητη υποχρέωση κάθε πολιτισμένου ανθρώπου, πόσο μάλλον των αρμοδίων αρχών και των υπευθύνων. Ο νόμος είναι νόμος και τηρείται από όλους».

Σχετικά Άρθρα

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Στερεά και Κρήτη

otavoice

Δ.Ναυπλιέων: Ψήφισμα για την αξιοποίηση της Καραθώνας

otavoice

Η ΔΕΥΑ Κω ανάθεσε μελέτη για τους υδατικούς πόρους

otavoice

Δ. Λουκάς: ❝Σε τροχιά ανάπτυξης ο Δήμος Λαυρεωτικής❞

otavoice

Από 26/8 ξεκινούν οι εγγραφές στο Δημοτικό κολυμβητήριο Ηλιούπολης

otavoice

Ο Δήμος Κορινθίων αλλάζει τα πάντα στις αθλητικές υποδομές

otavoice