OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμος Αγρινίου: Τελειώνουν τα γκισέ με την “e-οικονομική ταυτότητα του δημότη” (Βίντεο)

Τελειώνουν τα γκισέ με την πρωτοποριακή εφαρμογή “e – οικονομική ταυτότητα του δημότη”, που παρουσιάστηκε σήμερα από το δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου και τον αντιδήμαρχο Βασίλη Φωτάκη

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, οι ενδιαφερόμενοι (φυσικά και νομικά πρόσωπα) που θα επισκεφθούν την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Αγρινίου (agrinio.gov.gr), και θα μπουν στην αντίστοιχη εφαρμογή μέσω των κωδικών του taxis, θα μπορούν να λάβουν χρήσιμη πληροφόρηση και να τακτοποιήσουν τις οικονομικές τους υποθέσεις αποφεύγοντας τα γκισέ.

Μέσω των 7 εικονιδίων (ισάριθμες υπηρεσίες) που υπάρχουν στην πλατφόρμα ο κάθε δημότης θα μπορεί να δει την «εικόνα» του, κάτι αντίστοιχο δηλαδή με αυτό που διαθέτει η ΑΑΔΕ για το φορολογικό προφίλ του πολίτη, όπως τονίστηκε στην παρουσίαση.

Η πλατφόρμα του Δήμου Αγρινίου «e – οικονομικής ταυτότητας του δημότη» είναι περισσότερο εξειδικευμένη!

Δίνει δηλαδή την δυνατότητα στον πολίτη να πραγματοποιήσει ρυθμίσεις, διακανονισμούς, να δει δημότης τι έχει πληρώσει, τι του έχει βεβαιωθεί, διαθέτει ιστορικό πληρωμών και μπορεί επίσης μέσω της πλατφόρμας να γίνει αναζήτηση στο ιστορικό πληρωμών, να εκδώσει κάποιος δημοτική ενημερότητα και να γενικότερα να λάβει πληροφόρηση για οτιδήποτε αφορά την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Αγρινίου

Στόχος της δημιουργίας την πλατφόρμας αυτής είναι ο πολίτης να εξυπηρετείται από τον υπολογιστή του χωρίς να χρειάζεται να μεταβεί στις υπηρεσίες του Δήμου και να περιμένει στην ουρά.

«Εκσυγχρονίζουμε ακόμη περισσότερο τις υπηρεσίες προς όφελος των πολιτών. Δίνεται ακόμη ένα εργαλείο στους δημότες μας, ακόμη μία επιλογή να εξυπηρετηθούν αποτελεσματικά, άμεσα και γρήγορα», ανέφερε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

Η εφαρμογή είναι mobileready οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιοσδήποτε browser από κινητό τηλέφωνο. Μπορούν να εξαχθούν αρχεία μορφής pdf και xls. Όλα τα δεδομένα εμφανίζονται σε πραγματικό χρόνο.

«Ήταν απαίτηση του δημάρχου να εκσυγχρονιστούν οι υπηρεσίες μας. Όλοι οι υπόχρεοι μπορούν να κάνουν χρήση της συγκεκριμένης εφαρμογής. Ευχαριστούμε όλα τα στελέχη των υπηρεσιών  μας», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Βασίλη Φωτάκης.

Σχετικά Άρθρα

Δ.Κορδελιού-Ευόσμου: «Αγώνας δρόμου» για τη μετεγκατάσταση του ειδικού σχολείου

otavoice

Δ.Καλαμαριάς: Επίσκεψη Χρύσας Αράπογλου, στο ΓΝΘ «Άγιος Παύλος»

otavoice

Παρουσίαση της έκθεσης «1974 & 1944: Η Αθήνα γιορτάζει την Ελευθερία της»

otavoice

Ν. Καραΐσκος- Αιγιάλεια: «Καθαρή πόλη είναι αυτή που την προσέχουν όλοι»

otavoice

Δ.Σπάρτης: Καθαρισμός και απολύμανση των κάδων απορριμμάτων

otavoice

Δ.Κοζάνης: Δημιουργία κυκλικού κόμβου για την προστασία πεζών και οδηγών

otavoice