OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

«Τήνελλα Καλλίνικε» για 3η χρονιά στο Δήμο Παύλου Μελά με βραβεύσεις αθλητών

Από την άνοιξη του 2017, ο Δήμος Παύλου Μελά, αποφάσισε σε ετήσια βάση και στην κεντρική εκδήλωση «Τήνελλα Καλλίνικε» να τιμά δόξες του αθλητισμού που στο παρελθόν πρόσφεραν μοναδικές στιγμές χαράς με τις επιτυχίες τους και να επιβραβεύει αθλητές που κατάφεραν σε ατομικό ή συλλογικό επίπεδο να διακριθούν.

Μάλιστα στην προεργασία για τις βραβεύσεις συμμετέχουν οι αθλητικοί σύλλογοι, η σχολική κοινότητα και μεμονωμένοι κάτοικοι που υποβάλλουν τις προτάσεις τους στο Τμήμα Αθλητισμού, το οποίο με τα υπηρεσιακά στελέχη και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο επεξεργάζονται τα στοιχεία και προχωρούν στην τελική επιλογή.

Τη Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019 και για τρίτη χρονιά τα χειροκροτήματα περίσσεψαν στο αμφιθέατρο των ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, που φιλοξένησε μια άρτια γιορτή αθλητισμού, επιβεβαιώνοντας ότι ο Δήμος Παύλου Μελά ξέρει να τιμά αυτούς που αγωνίζονται για να πετύχουν τους στόχους τους, αυτούς που τίμησαν την πόλη με τις διακρίσεις τους και πρεσβεύουν το υψηλά ιδανικά του αλτρουισμού και της συνεχούς προσπάθειας.

Στην αρχή της εκδήλωσης και κατόπιν παρότρυνσης του Δημάρχου Δημήτρη Δεμουρτζίδη, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για την τραγική απώλεια σε τροχαίο του 16χρονου μαθητή του 1ου Λυκείου Σταυρούπολης Γιώργου Τσιτάκη και το χαμό του Παναγιώτη Αργυρόπουλου, που ξεκίνησε από τις αλάνες της Πολίχνης και φόρεσε τη φανέλα της Λάρισας του Γκμόχ.

DSC 0020

Στο ίδιο κλίμα και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Ιωσήφ Αράπογλου που αφού καλωσόρισε αθλητές, γονείς, φίλους, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, τον εκπρόσωπο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Βασίλη Ανατολίτη, ανέφερε ότι «κάποιες φορές στη ζωή, χαρές και λύπες πάνε αγκαζέ» και παρότρυνε τους μικρούς αθλητές να απολαύσουν αυτές τις εμπειρίες της προετοιμασίας, των αγώνων, όλα όσα βιώνουν με προπονητές, συναθλητές και αντιπάλους, στιγμές που θα μείνουν αξέχαστες και όταν αποχωρήσουν από την ενεργό δράση.

DSC 0011

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης στο χαιρετισμό του ανέφερε:

«Αυτές τις στιγμές, που η συγκίνηση παλεύει με κάθε συναίσθημα που πλησιάζει τη λογική, είναι η κατάλληλη να πούμε ότι μια πόλη είναι πρωτίστως οι άνθρωποί της. Ή μάλλον καλύτερα οι άνθρωποι και τα επιτεύγματά τους. Και γι’ αυτό το λόγο ο Δήμος Παύλου Μελά είναι ένας σπουδαίος κι ένας πλούσιος δήμος. Γιατί οι άνθρωποί του είστε εσείς. Οι επιτυχίες σας δόξασαν πρώτα απ’ όλα εσάς τους ίδιους, αλλά αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι ότι τίποτα δεν κερδίζεται μόνο με όνειρα και οκνηρία. Δεν υπάρχει μαγική συνταγή για να γίνει κάποιος πετυχημένος. Το ξέρετε εσείς πρώτοι απ’ όλους. Χρειάζονται κόποι, αγώνες, επιμονή και υπομονή, πίστη, αφοσίωση, πείσμα και ισχυρή θέληση. Να μην τα παρατάς ακόμα και όταν ο άνεμος είναι εναντίον σου και όταν όλοι οι οιωνοί είναι αρνητικοί. Εκεί μεγαλώνει ένας άνθρωπος πνευματικά και ψυχικά. Όταν όλα δείχνουν δύσκολα και χαμένα, τότε είναι που πρέπει να αντλήσει και την τελευταία σπιθαμή θάρρους και να αγωνιστεί.

DSC 0019

Ίσως το σημαντικότερο όμως είναι το μήνυμα που στέλνετε και αυτό δεν είναι άλλο από το βαθύτερο νόημα και τις αξίες που έχει ο αθλητισμός και έχουν να κάνουν με την υιοθέτηση σωστών τρόπων συμπεριφοράς, την άσκηση του σώματος, το σμίλεμα του πνεύματος, την προαγωγή του υγιούς ανταγωνισμού και την καλλιέργεια της ηθικής. Με τις διακρίσεις σας αφήνετε παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές και μια πλούσια κληρονομιά να συνεχίσουν στον ίδιο δρόμο.

Να σταθώ επίσης στην προσπάθεια όλων αυτών που σας στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια και πολλές φορές έγιναν ένα με τον κόπο σας, ξενύχτησαν από την αγωνία μαζί σας, ήταν δίπλα στους τραυματισμούς και όταν νιώθατε ότι δεν είχατε δυνάμεις. Τους αφανείς ήρωες, τους γονείς σας, τους προπονητές, τους φίλους σας.

Μέρα που είναι θέλω να δώσω κι ένα ακόμη μήνυμα. Το ότι δεν πετυχαίνεις τους στόχους σου κάθε φορά που τους θέτεις, δεν θα πει ότι είναι ήττα. Κάθε άλλο. Σημαίνει νέα ευκαιρία να αλλάξεις τον τρόπο που δρας. Να επαναπροσδιορίσεις τον τρόπο που σκέφτεσαι. Ηττημένος δεν είναι αυτός που αποτυγχάνει, ηττημένος είναι αυτός που δεν προσπαθεί.»

Την εκδήλωση παρουσίασε ο Διευθυντής Αθλητισμού, Πολιτισμού, Παιδείας Στάθης Αναστασιάδης, που με τον Προϊστάμενο Αθλητισμού Ματθαίο Καϊσίδη και όλα τα στελέχη του Τμήματος, αρίστευσαν στο «Τήνελλα Καλλίνικε» που έγινε θεσμός.

Σχετικά Άρθρα

Το “Tilos Youth Summit”, απάντησε στον κίνδυνο ερημοποίησης

otavoice

Συνεργασία του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες με την ελληνική ομογένεια των ΗΠΑ

otavoice

Χ. Δούκας: “50 χρόνια ο Κυπριακός Ελληνισμός δε συμβιβάστηκε, δεν παραιτήθηκε, δεν ξέχασε …”

otavoice

ΠΔΕ: Σύσκεψη εργασίας για την αναβάθμιση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας

otavoice

Δ. Κιλκίς: Βελτιωτικές αλλαγές στο Δημοτικό Πάρκο – Κήπο

otavoice

Προκηρύχθηκαν τα έργα του επαρχιακού οδικού δικτύου Π.Ε. Λευκάδας

otavoice