OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Το καθεστώς Πούτιν επέβαλε 9 χρόνια φυλάκιση, στον πολιτικό αντίπαλο Αλεξέι Ναβάλνι

Προγκρόμ πολιτικών διώξεων από το καθεστώς Πούτιν, με φυλακίσεις, απόπειρες δολοφονίας και εξορία σε πολιτικά πρόσωπα και πολίτες που διαφοροποιούνται από την γραμμή του Κρεμλίνου και αμφισβητούν την πολιτική του.

Σήμερα το ρωσικό δικαστήριο, εκτελώντας τις εντολές του Κρεμλίνου,  καταδίκασε τον φυλακισμένο επικριτή του Κρεμλίνου και ηγετική μορφή της αντιπολίτευσης, τον Αλεξέι Ναβάλνι, σε κάθειρξη εννέα ετών κατηγορούμενο για απάτη, σε μια απόφαση που θα κρατήσει τον γνωστότερο αντίπαλο του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν εκτός της ενεργού πολιτικής για τα επόμενα χρόνια.

Ο Ναβάλνι είχε πέσει θύμα δολοφονικής απόπειρας με δηλητήριο, με ηθικό αυτουργό το καθεστώς τςη Μόσχας, είχε κριθεί επίσης ένοχος για προσβολή του δικαστηρίου και ήδη εκτίει ποινή φυλάκισης δυόμιση ετών σε φυλακή ανατολικά της Μόσχας για παραβίαση όρων που σχετίζονται με κατηγορίες, οι οποίες όπως υποστηρίζει είναι κατασκευασμένες για να εμποδίσουν τις πολιτικές του φιλοδοξίες.

Ο Ναβάλνι, στον οποίο το δικαστήριο επέβαλε επίσης πρόστιμο 1,2 εκατ. ρουβλίων (11.535 δολαρίων) απέρριψε την τελευταία υπόθεση σε βάρος του, λέγοντας ότι είναι πολιτικά υποκινούμενη, και δήλωσε αθώος.

Φανερά αδυνατισμένος ο Ναβάλνι στεκόταν δίπλα στους δικηγόρους του σε ένα δωμάτιο με την παρουσία αξιωματικών της υπηρεσίας ασφαλείας των φυλακών καθώς ο δικαστής διάβαζε τις κατηγορίες εναντίον του. Ο 45χρονος έδειχνε ατάραχος με χαμηλωμένο το βλέμμα και φυλλομετρούσε δικαστικά έγγραφα.

Σχετικά Άρθρα

Διατηρείται ο καύσωνας- «Ανάσες» δροσιάς από την Τρίτη

otavoice

Ολυμπιακοί Αγώνες: 900 ώρες ζωντανής μετάδοσης της ΕΡΤ – Αναλυτικά το πρόγραμμα

otavoice

Συνάντηση Μπάιντεν – Νετανιάχου την Τρίτη, στις ΗΠΑ

otavoice

Ρωσία: Μαχητικά MIG απέτρεψαν αμερικανικά βομβαρδιστικά να παραβιάσουν τα κρατικά σύνορα

otavoice

ΕΕ: Η Επιτροπή «Φον ντερ Λάιεν ΙΙ» και η πίτα των Επιτρόπων

otavoice

Οι Χούθι της Υεμένης στοχοθέτησαν την ισραηλινή πόλη Εϊλάτ με βαλλιστικούς πυραύλους

otavoice