OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμος Παύλου Μελά: Έγινε το πρώτο βήμα για το «βιβλικό πάρκο»

Οι μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό του 5ου Γυμνασίου Σταυρούπολης, με την αρωγή του Τμήματος Πρασίνου του Δήμου Παύλου Μελά φύτεψαν σε χώρο πρασίνου της οδού Περικλέους στην Άνω Ηλιούπολη, βιβλικά φυτά, δηλαδή χλωρίδα που αναφέρεται σε χωρία της Αγίας Γραφής.

Παρουσία του Μητροπολίτη Νεαπόλεως – Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα και του Δημάρχου Παύλου Μελά, Δημήτρης Δεμουρτζίδης πραγματοποιήθηκε η συγκεκριμένη βιωματική δράση, την Τρίτη 22 Μαρτίου, στο πλαίσιο του προγράμματος με τίτλο «Δημιουργώντας το δικό μας Βιβλικό πάρκο», που υλοποιεί το Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών.

Οι μαθητές, καθοδηγούμενοι από την εκπαιδευτικό τους και μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παύλου Μελά, Ευαγγελία Καρακούτα, ανέδειξαν τη διαχρονική αξία και τα περιβαλλοντικά μηνύματα της Βίβλου και ξεκίνησαν να διαμορφώνουν, σχεδόν έξω από την πόρτα του σχολείου τους, ένα θεματικό κήπο, ένα βιβλικό πάρκο που φιλοξενεί τριάντα φυτά που αναγράφονται στη Βίβλο, εκ των οποίων τα δέντρα: αμυγδαλιά, ελιά, ιτιά, ακακία Κωνσταντινουπόλεως, σφένδαμος, υγράμπαρη, κυπαρίσσι, βελανιδιά, κέδρος, δάφνη, μουσμουλιά, ροδιά, μηλιά, κουτσουπιά και οι θάμνοι: τριανταφυλλιά, μυρτιά, δεντρολίβανο, λεβάντα, θυμάρι, φασκόμηλο, ρίγανη και άλλα που επιβεβαιώνουν το εκπαιδευτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα των πρωτοβουλιών του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών.

Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και βρίσκεται σε απόλυτη συνεργασία με τα Γραφεία Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Αξίζουν πράγματι πολλά συγχαρητήρια στην άοκνη συντονίστρια του προγράμματος Ευαγγελία Καρακούτα και τους συνεργάτες της, καθώς και στα υπέροχα παιδιά του σχολείου που δημιούργησαν ένα ζωντανό Ευαγγέλιο, σε μια μοναδική κυψέλη σχολικών και αθλητικών χώρων της δυτικής Θεσσαλονίκης με Λύκεια, Γυμνάσιο, Δημοτικό Σχολείο, Νηπιαγωγεία, Παιδικό Σταθμό, Κλειστό Γυμναστήριο, Κολυμβητήριο, Γήπεδο ποδοσφαίρου, γήπεδα τένις και σε απόσταση αναπνοής από το Βοτανικό Κήπο!

«Με αυτή την πρωτοβουλία αναδεικνύουμε τη σημασία της οικολογίας και της προστασίας του περιβάλλοντος, ενώ μαθαίνουμε στα παιδιά μας έναν άλλο τρόπο ζωής και το δρόμο για μια καλύτερη κοινωνία», ανέφερε ο δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης, ενώ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας τόνισε ότι: «Είναι ελπιδοφόρο που συμμετέχουν τα παιδιά, καθώς στη Δυτική Θεσσαλονίκη, που είναι για χρόνια εγκαταλελειμμένη, αυτό το πάρκο μας δείχνει ότι μπορούμε να ανέβουμε ψηλότερα ώστε να πολεμήσουμε την ασχήμια με την ομορφιά και τη φιλοκαλία, επισημαίνοντας ότι αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα και σύνθημα της δράσης».

«Το μήνυμα της δενδροφύτευσης είναι να κατανοήσουν τα παιδιά τη σημασία της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και συνείδησης», σημείωσε η εκπαιδευτικός Ευαγγελία Καρακούτα, η οποία ευχαρίστησε ιδιαίτερα το προσωπικό του Τμήματος Πρασίνου, καθώς και την εκπαιδευτικό Ιωάννα Ζαπάντη, την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και την Τράπεζα Τροφίμων, την Ξυλεμπορική και τα Ελαστικά Καγιά και τα μέλη της Διοίκησης Δημήτρη Αθάνατο, Σάκη Λαζαρίδη και Παναγιώτη Τριανταφυλλίδη, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και συμμετείχαν στη δράση.

Η κυρία Καρακούτα υπενθύμισε σε όλους την πρώτη συνεργασία του 5ου Γυμνασίου Σταυρούπολης με το Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών που υλοποιήθηκε μέσα στο 2021, με τις «ζωντανές» αφίσες στις στάσεις λεωφορείων, οι οποίες με τη δύναμη των barcodes, μετέδωσαν τον Βιβλικό λόγο και τα υψηλά νοήματα των παραινέσεων του Αποστόλου Παύλου που έφερε τον Χριστιανισμό στην Ευρώπη.

Μια δράση που πραγματοποιήθηκε με τον υποδειγματικό συντονισμό της κυρίας Ιωάννας Κλιάρη, της Διεύθυνσης και Υποδιεύθυνσης του 5ου Γυμνασίου, των εκπαιδευτικών Ιωάννα Ζαπάντη, Θάνο Ζέλτση, Μελίνας Αρβανίτη, της διαφημιστικής POLITIS και με την αμέριστη οικονομική και ηθική υποστήριξη του Δημάρχου Δημήτρη Δεμουρτζίδη.

«Ν’ αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω.

Νίκος Καζαντζάκης»

Σχετικά Άρθρα

Επίτιμη δημότης Ναυπακτίας ανακηρύχθηκε η Δρ. Ολυμπία Βικάτου

otavoice

Αυτοψία Μενδώνη στον Αρχαιολογικό Χώρο και στο Μουσείο Θέρμου

otavoice

Δ. Χαλανδρίου: 468 παιδιά στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της πόλης – Ακολουθούν και άλλες εγγραφές

otavoice

Δ. Αθηναίων: Έναρξη Λειτουργίας των Βρεφικών, Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών

otavoice

Δ.Σαρωνικού: Το ιστορικό παραχώρησης παραλιών στην ΕΤΑΔ

otavoice

37οι Πανελλήνιοι Θεατρικοί Αγώνες Ερασιτεχνικών Θιάσων στο Δήμο Ζωγράφου

otavoice