OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Πλακεντάς: Το σχέδιο μετάβασης είναι ένα σχέδιο επί χάρτου και έκθεση ιδεών

Πραγματοποιείται από το πρωί  της Παρασκευής, στην Πτολεμαΐδα (στο ξενοδοχείο Παντελίδης), το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, με θέμα της συνεδρίασης την ενεργειακή μετάβαση της χώρας.

Πρώτος εισηγητής ο οικοδεσπότης Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης  Πλακεντάς, ο οποίος επεσήμανε, γι’ ακόμη μια φορά πως η περιβόητη μετάβαση δεν είναι δίκαιη και αποτελεί ένα σχέδιο επί χάρτου και έκθεση ιδεών.

Κατά την διάρκεια των αρχικών τοποθετήσεων υπήρξε έντονος προβληματισμός για την πορεία της μεταλιγνιτικής εποχής στην Δυτική Μακεδονία, για το πλαίσιο που έχουν επιβάλλει τα επιχειρηματικά συμφέροντα στο ενεργειακό πεδίο της χώρας, για τα οικονομικά αδιέξοδα που έχουν περιέλθει εκτός από νοικοκυριά και επιχειρήσεις και οι δήμοι της χώρας, από την πρωτοφανή αύξηση των τιμολογίων, εξαιτίας της ρήτρας αναπροσαρμογής.

Ο πρόεδερος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, τόνισε πως στόχος μας δεν ήταν μόνο να ακούσουμε, αλλά να  στηρίξουμε την προσπάθεια η Δυτική Μακεδονία, τους δήμους και τους πολίτες να έχουν μέλλον, δικαίωμα στην εργασία και στην ανάπτυξη. Θέλουμε να πάμε σε μια νέα κατάσταση αλλά χωρίς να θιγούν οι τοπικές κοινωνίες.

Πηγή βίντεο-φωτό Kozan.gr

Σχετικά Άρθρα

Πάνω από 50 ρουκέτες έριξε η Χεζμπολάχ στο Βόρειο Ισραήλ

otavoice

Δ.Ναυπλιέων: Ψήφισμα για την αξιοποίηση της Καραθώνας

otavoice

Η ΔΕΥΑ Κω ανάθεσε μελέτη για τους υδατικούς πόρους

otavoice

Δ. Λουκάς: ❝Σε τροχιά ανάπτυξης ο Δήμος Λαυρεωτικής❞

otavoice

Από 26/8 ξεκινούν οι εγγραφές στο Δημοτικό κολυμβητήριο Ηλιούπολης

otavoice

Ο Δήμος Κορινθίων αλλάζει τα πάντα στις αθλητικές υποδομές

otavoice