OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Τα μάζεψε ο Μητσοτάκης προ ενεργειακού blackout -Αύξηση 50% στην εξόρυξη λιγνίτη και παράταση λειτουργίας μέχρι το 2028 στην “Πτολεμαίδα 5”

Τα μάζεψε ο Πρωθυπουργός μετά τον κίνδυνο να βρεθεί η χώρα στο χείλος της ενεργειακής κατάρρευσης, εξαιτίας του βίαιου κλεισίματος των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ σε Δυτική Μακεδονία και Μεγαλόπολη.  Αυτό που δεν προνόησαν εξαρχής, όπως όλες οι ευρωπαϊκές χώρες, το πράττουν σήμερα συρόμενοι από τις εξελίξεις.

Μέχρι το 2028 θα λειτουργεί με λιγνίτη η μονάδα ΑΗΣ ΔΕΗ “Πτολεμαΐδα 5” ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στα εγκαίνια του φωτοβολταϊκού πάρκου των ΕΛΠΕ ισχύος 204 ΜW, στην Κοζάνη. Παράλληλα ανακοίνωσε αύξηση παραγωγής εξόρυξης λιγνίτη στο 50% , αφήνοντας ανοιχτό το θέμα λειτουργίας και των υπόλοιπων μονάδων της Δυτικής Μακεδονίας( όπως η Μελίτη). Με την ανακοίνωση αυτή αποδέχεται την εγκληματική πολιτική Χατζηδάκη, που ενώ η χώρα δεν είχε εξασφαλίσει ενεργειακή επάρκεια προχώρησε στο βίαιο κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων παραγωγής αλλά και στην μείωση της παραγωγής των υδροηλεκτρικών μονάδων, εγκλωβίζοντας την στο φυσικό αέριο και σε κοστοβόρες εισαγωγές.

Ο κ. Μητσοτάκης άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για την λειτουργία των λιγνιτικών μονάδων, επικαλούμενος την διεθνή συγκυρία και την αβεβαιότητα που δημιουργεί στο ενεργειακό πεδίο, ενώ τόνισε ότι η κεντρική κατεύθυνση για την μετάβαση δεν αλλάζει, είναι αδιαπραγμάτευτη, απλά οφείλουμε να γίνουμε ευέλικτοι απέναντι στα γεγονότα.

Σχετικά Άρθρα

Το Υπουργείο Άμυνας απαντά στην προκλητική τουρκική ανακοίνωση για τις δηλώσεις Δένδια

otavoice

Ηλεκτρικό ρεύμα: Τα τρία μέτρα για τους καταναλωτές – Ποια τιμολόγια θα επιδοτηθούν

otavoice

Ο «εκλεκτός» του Τραμπ: Ποιος είναι ο Τζέι Ντι Βανς που επέλεξε για υποψήφιο αντιπρόεδρο

otavoice

Ξεκινάει στη Θεσσαλονίκη η προετομασία για την Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής

otavoice

Σουδάν: Έκκληση προς τον ΟΗΕ απευθύνουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα

otavoice

Μεντβέντεφ: Casus belli για τη Ρωσία η ένταξη της Ουκρανίας στο NATO

otavoice