OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Λέσβου: Ενίσχυση και υποστήριξη επιφανείας πρανών

Σε εξέλιξη βρίσκονται από το Δήμο Λέσβου οι εργασίες κατασκευής τοιχίου αντιστήριξης για την συγκράτηση των πρανών, στην Τοπική Κοινότητα Πελόπης, που χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του Δήμου.

Η σημαντική και απαραίτητη αυτή παρέμβαση πραγματοποιείται στο δρόμο που οδηγεί στην κορυφή του Προφήτη Ηλία, στη θέση «Μιζάρ», με σκοπό της βελτίωση της οδικής ασφάλειας, αφού ιδίως μετά τις παρατεταμένες βροχοπτώσεις του φετινού χειμώνα οι κατολισθήσεις ήταν συχνές και έντονες. Σημειώνεται ότι, πριν δυο χρόνια ανάλογες εργασίες είχαν πραγματοποιηθεί σε άλλο τμήμα του δρόμου που είχε διαβρωθεί και παρουσίαζε έντονο πρόβλημα. Αλλά και στη Νάπη κατασκευάζεται τοιχίο αντιστήριξης εντός του οικισμού για την απρόσκοπτη διέλευση οχημάτων.

Εξάλλου, μετά από σχετική απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Πελόπης, και στο πλαίσιο παρεμβάσεων για τον εξωραϊσμό του χωριού, φυτεύτηκε Πλάτανος στην πλατεία,  Αγίου Γεωργίου. Εκεί, όπως επισημαίνει η Πρόεδρος της Κοινότητας Πελόπης Μαρία Κεχαγιά, ιδιαίτερα το καλοκαίρι που αυξάνεται η επισκεψιμότητα, πραγματοποιούνται όλες οι εκδηλώσεις των συλλόγων του χωριού, τονίζοντας επίσης ότι, παρ’ όλο που το χωριό είναι «βουτηγμένο» στα πλατάνια και στις λεύκες, πλατεία με πλάτανο – που είναι χαρακτηριστικό των Ελληνικών χωριών, δεν υπήρχε.

Τέλος, στη Δημοτική Κοινότητα Μανταμάδου και συγκεκριμένα στο αλιευτικό καταφύγιου Ασπροποτάμου, ολοκληρώθηκε το έργο της αντικατάστασης δικτύου και  φωτιστικών σωμάτων αλλά και των εργασιών ευπρεπισμού του περιβάλλοντος χώρου, με στόχο την δημιουργία ασφαλών οπτικών συνθηκών, την διευκόλυνση των αλιέων και των επισκεπτών αλλά και γενικότερα την ανάδειξη της περιοχής. Το έργο αυτό που βελτιώνει σημαντικά τη λειτουργικότητα του αλιευτικού καταφυγίου, επισκέφθηκαν πριν λίγες ημέρες ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Μανταμάδου Στέφανος Αποστόλου και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μανταμάδου Μπάμπης Τζελαϊδής.

«Με σειρά από έργα μικρής και μεγάλης κλίμακας, με τις κατευθύνεις και τη στήριξη του Δημάρχου Σπύρου Γαληνού, παρεμβαίνουμε μεθοδικά και δίνουμε λύσεις, βελτιώνοντας την καθημερινότητα των συμπολιτών μας, την ποιότητα ζωής και τις υποδομές», δήλωσε σχετικά ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Μανταμάδου Στέφανος Αποστόλου.

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Δ.Ηλιούπολης: Ολοκλήρωση μελέτης του επικίνδυνου σημείου Πεντάρη & Ηρώων Πολυτεχνείου

otavoice

Δ.Αμαρουσίου: Σε ταχείς ρυθμούς, η ανάπλαση του κεντρικού οδικού άξονα της Κυπρίων Αγωνιστών

otavoice

Δ.Αιγάλεω: Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι Κινηματογραφικές Βραδιές

otavoice

Δ. Ωραιοκάστρου: 6ο Αντάμωμα Παράδοσης και Πολιτισμού

otavoice

Δ.Πειραιά: Συνεχίζονται οι εργασίες ανακαίνισης σε σχολεία της πόλης

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Μετεώρων με κτηνοτρόφους του Δήμου – Οι αποφάσεις που ελήφθησαν

otavoice