OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Ο έγκριτος νομικός Σάββας Παπάζογλου στο πλευρό του Παναγιώτη Πλακεντά για την “Ενωμένη Εορδαία”

Μια ξεχωριστή υποψηφιότητα με σημαντικό πρόσημο για τον συνδυασμό του υποψήφιου δημάρχου Εορδαίας Παναγιώτη Πλακεντά ανακοινώθηκε ενισχύοντας την εικόνα της δυναμικής εκκίνησης του συνδυασμού που ηγείται ο αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης. Πρόκειται για τον έγκριτο νομικό  κ. Σάββα Παπάζογλου ο οποίος  πέρα της επαγγελματικής του αναγνώρισης είναι γνωστός στην τοπική κοινωνία για το ήθος, την εντιμότητα, τον πατριωτισμό και την υπηρέτηση αρχών και αξιών.

 

Με μια άκρως πολιτική δήλωση ανακοίνωσε τους λόγους για τους οποίους τον έφεραν συνοδοιπόρο με τον Παναγιώτη Πλακεντά και τους στόχους που έχουν σε ένα ωραίο ταξίδι που όπως ο ίδιος γράφει ξεκινάει τώρα…...περικλείοντας τις σκέψεις του σε λίγες λέξεις καταλήγει: « οι ιδέες δεν επιβιώνουν αν δεν έχει κανείς την ευκαιρία να παλέψει γι’ αυτές..!»

“Οι επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, πιστεύω πως έχουν χαρακτήρα δημοψηφίσματος για τα μικρά, τα μείζονα και τα μέγιστα ζητήματα αυτού του τόπου.
Είναι κοινή παραδοχή όλων των συμπολιτών μας πως τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Εορδαίας βιώνει ένα καθεστώς πλήρους εγκατάλειψης και απαξίωσης με συνέπεια να υποφέρουμε όλοι στην καθημερινότητα μας από μια σειρά προβλημάτων όπως η καθαριότητα, ο φωτισμός της πόλης, τα αδέσποτα κ.α.
Αν σηκώσουμε το βλέμμα μας από τα καθημερινά και το στρέψουμε προς τον ορίζοντα η απαισιοδοξία μεγαλώνει: αποβιομηχανοποίηση της περιοχής, ανεργία, κακές σχέσεις και μηδενικές ανταποδοτικές παροχές από τη Δ.Ε.Η στον τόπο μας, κίνδυνος παύσης λειτουργίας ΔΕΤΗΠ κ.α
Τελευταία αλλά όχι έσχατα είναι τα Εθνικά μας θέματα, τα οποία για εμάς που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε σ αυτό το κομμάτι γης της Δυτικής Μακεδονίας, δεν είναι μόνο εθνικά, μα και τοπικά και οικογενειακά μας θέματα. Η Συμφωνία των Πρεσπών πέρα από το γεγονός ότι είναι νομικά άκυρη και ιστορικά ανυπόστατη μας πληγώνει, μας εξοργίζει ως Μακεδόνες και ως Εορδαίους και από τη μεριά μου δηλώνω πως συμμετέχω και τώρα και στο μέλλον σε κάθε νόμιμη και δημοκρατική προσπάθεια ανατροπής της. 
Οι απόψεις όλων των συμπολιτών μας, ακόμα και οι αντίθετες είναι σεβαστές! Απλά στις μέρες που ζούμε θεωρώ πως κάθε ένας από εμάς, από τον πρώτο ως τον τελευταίο υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο πρέπει να εκφέρει ξεκάθαρη άποψη και γι αυτά τα ζητήματα.
Τον Παναγιώτη τον Πλακεντά τον γνώρισα ως Αντιπεριφερειάρχη, όταν χρειάστηκε σαν πληρεξούσιος δικηγόρος συμπολιτών μας να χτυπήσω την πόρτα του και να ζητήσω τη συνδρομή του θεσμικά, για την επίλυση διαφόρων ζητημάτων. Αυτό που «αντιμετώπισα» ήταν ευφυΐα, ειλικρινή και πλήρη διάθεση για να βοηθήσει στα πλαίσια του θεσμικού του ρόλου και ικανότητα να συνθέσει και να κινήσει διαφορετικά κομμάτια της Διοίκησης ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα.
Ξέρετε, τίποτα από τα παραπάνω δεν είναι ούτε αυτονόητο ούτε συνηθισμένο!!!
Στην πορεία από τη μικρή συναναστροφή μαζί του κατάλαβα ότι τα χνώτα μας ταιριάζουν από τα μικρά όπως είναι η κοινή αγάπη μας στον Π.Α.Ο.Κ, ως κώδικας αξιών με αναφορά στην προσφυγική μας καταγωγή, έως τα μέγιστα,δηλαδή τα εθνικά μας ζητήματα.
Κατόπιν όλων αυτών, όταν μου ζήτησε να συμπορευθώ μαζί του, η απάντηση για εμένα ήταν «μονόδρομος».
Σ αυτό το ωραίο ταξίδι που ξεκινά για εμένα σήμερα, έχω την τιμή να ζητήσω τη στήριξη σας, καθώς όπως είπε και ο Thomas Mann «..οι ιδέες δεν επιβιώνουν αν δεν έχει κανείς την ευκαιρία να παλέψει γι’ αυτές..!»

Σχετικά Άρθρα

Το “Tilos Youth Summit”, απάντησε στον κίνδυνο ερημοποίησης

otavoice

Συνεργασία του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες με την ελληνική ομογένεια των ΗΠΑ

otavoice

Χ. Δούκας: “50 χρόνια ο Κυπριακός Ελληνισμός δε συμβιβάστηκε, δεν παραιτήθηκε, δεν ξέχασε …”

otavoice

ΠΔΕ: Σύσκεψη εργασίας για την αναβάθμιση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας

otavoice

Δ. Κιλκίς: Βελτιωτικές αλλαγές στο Δημοτικό Πάρκο – Κήπο

otavoice

Προκηρύχθηκαν τα έργα του επαρχιακού οδικού δικτύου Π.Ε. Λευκάδας

otavoice