OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμος Νέας Σμύρνης: Δράση Food Wave, «Δεν πετάμε το φαγητό που περίσσεψε»

Στο πλαίσιο συμμετοχής του στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Food Wave,  ο Δήμος Νέας Σμύρνης μετέτρεψε την κεντρική του πλατεία σε μια εύγεστη μεσογειακή κουζίνα.

Η δράση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15/4/2022 με τίτλο «Δεν πετάμε το φαγητό που περίσσεψε» και μέσα από αυτήν ο Δήμος Νέας Σμύρνης κατέθεσε μία ακόμα πρόταση προκειμένου να ενσωματώσει την καθημερινή διατροφή των πολιτών του την μεσογειακή διατροφή.

Τα εδέσματα, τα οποία παρασκευάστηκαν, κατά την διάρκεια της εκδήλωσης μπροστά στους παρευρισκόμενους, από τους σπουδαστές και τους chefs καθηγητές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, σε πάνω από 3.000 μερίδες, μοιράστηκαν στο κοινό, που από νωρίς είχε κατακλύσει την πλατεία, αποτέλεσαν ευχάριστη έκπληξη και σημαντική πρόταση πλήρους και υγιεινής διατροφής. Την μουσική επένδυση της εκδήλωσης είχε αναλάβει γνωστός DJ της πόλης.

Ο Αντιδήμαρχος Διαχείρισης Απορριμμάτων και Δημοτικής Συγκοινωνίας, κ. Γιώργος Κρικρής, δήλωσε με αφορμή την εκδήλωση τα εξής:

«Εχουμε βάλει στόχο με σύμμαχο τη νέα γενιά να δημιουργήσουμε στη Νέα Σμύρνη την πρώτη πλατεία zero waste. Με δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα ενημερώνουμε και ευαισθητοποιούμε τους πολίτες, ώστε όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε την κλιματική κρίση που βιώνουμε».

Σχετικά Άρθρα

Ο ιδρυτής του otavoice σχολιάζει αυτοδιοικητικά στο “Σημείο Αναφοράς” (Attica TV)

otavoice

Ο Δήμος Αθηναίων δικαιώνεται με παρέμβαση στο ΣτΕ

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «Το απόστημα θα σπάσει- Δίνουμε ένα τέλος σε όλα αυτά που πληγώνουν τους πολίτες»

otavoice

Η ΚΕΔΕ στο Forum του ΟΗΕ για τους στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης

otavoice

Δ.Βριλησσίων: Ολοκληρώθηκαν οι διαγραμμίσεις, σε περισσότερες από 100 διαβάσεις πεζών

otavoice

Δ.Πύργου: Τιμήθηκαν οι πατριώτες που εκτελέστηκαν στα Φονικά από τους Ναζί

otavoice