OTA VOICE
Uncategorized Ροή Ειδήσεων Γενική

Ο αδίστακτος Καντίροφ ανακοινώνει ότι η Azovstal θα πέσει σε ρωσικά χέρια

Ο σκληροπυρηνικός Ραμζάν Καντίροφ, επικεφαλής της ρωσικής περιφέρειας της Τσετσενίας και σύμμαχος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε πως οι ρωσικές δυνάμεις θα καταλάβουν σήμερα πλήρως τη χαλυβουργία Azovstal όπου αντιστέκονται οι Ουκρανοί υπερασπιστές της πολιορκούμενης Μαριούπολης.

“Σήμερα, με τη βοήθεια του Παντοδύναμου, θα… καταλάβουμε πλήρως το Azovstal”, είπε ο Καντίροφ σε ηχητικό μήνυμα στο κανάλι του στο Telegram.

Η παρουσία των αδίστακτων Τσετσένων, γνωστών για την βαρβαρότητα των μεθόδων που χρησιμοποιούν και που έχουν κατηγορηθεί για σφαγές αμάχων και αιχμαλώτων σε Συρία, Αρμενία και Ντονμπάς, έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στον πολιτισμένο κόσμο και δείχνει ότι το αφήγημα της Μόσχας για εκκαθάριση ακραίων κύκλων στην Ουκρανία είναι μια καλοστημένη θεατρική παράσταση. Η παρουσία των Τσετσένων είναι μια ακόμη σοβαρή ένδειξη για τα εγκλήματα πολέμου που έχουν διαπραχθεί κατά την ρωσική εισβολή.

Η Ρωσία κάλεσε νωρίτερα τις ουκρανικές δυνάμεις και τους ξένους μαχητές, που έχουν οχυρωθεί στο εργοστάσιο της Azovstal, να καταθέσουν τα όπλα τους έως τις 12:00 το μεσημέρι ώρα Μόσχας (και ώρα Ελλάδας), αν θέλουν να ζήσουν.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι άνοιξε ένα διάδρομο για τις ουκρανικές δυνάμεις που θέλουν να δεχθούν την ρωσική πρόταση να καταθέσουν τα όπλα και να αποχωρήσουν με ασφάλεια από τo εργοστάσιο της Azovstal στην πολιορκημένη πόλη-λιμάνι της Μαριούπολης.

Σχετικά Άρθρα

Παραιτήθηκε ο πρώτος υπουργός της Ουαλίας, Βογκάν Γέθινγκ

otavoice

Επανεξελέγη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Ρομπέρτα Μέτσολα

otavoice

Διαμαρτυρία στο υπουργείο Υγείας ενάντια στο νομοσχέδιο για Ψυχική Υγεία και Απεξάρτηση

otavoice

Αλλεπάλληλοι και μυστηριώδεις εκτροχιασμοί τρένων στη Ρωσία

otavoice

ΕΛΑΣ: Αποκαλύψεις για την εγκληματική οργάνωση που διέπραττε εκβιασμούς – Έχουν εξιχνιασθεί 78 υποθέσεις

otavoice

“Κάηκε” η Μαδρίτη για τους πρωταθλητές Ευρώπης (video)

otavoice