OTA VOICE
Ειδήσεις Ροή Ειδήσεων Γενική

Τα λουλούδια που αγαπούν την άνοιξη και γεμίζουν χρώμα το μπαλκόνι σου

Οι ηλιόλουστες ημέρες έφεραν για τα καλά την άνοιξη στην καθημερινότητά μας και άφησαν πίσω μια και καλή τον χειμώνα.

Τα λουλούδια που αγαπούν την άνοιξη και γεμίζουν χρώμα τα μπαλκόνια και τις βεράντες μας είναι τα παρακάτω:

Bιολέτα: Λευκό, ροζ, κόκκινο, μωβ: σε όποιο χρώμα κι αν επιλέξετε την βιολέτα, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα δώσει στο χώρο σας άλλη αίσθηση. Ενα ανοιξιάτικο, ευωδιαστό λουλούδι που αγαπά τον ήλιο αλλά όχι την υπερβολική ζέστη και τον αέρα. Δεν χρειάζεται συνέχεια πότισμα, μια μέτρια συχνότητα ποτίσματος είναι επαρκής.

Γεράνι: Λευκό, πορτοκαλί, κόκκινο, μωβ, ρόδινο: το γεράνι αγαπά τα ηλιόλουστα σημεία και έχει ανθεκτικότητα στις υψηλές θερμοκρασίες. Χρειάζεται τακτικό πότισμα.

Nτάλια: Η ομορφιά της ντάλιας θα δώσει άλλο χαρακτήρα στη βεράντα ή τον κήπο σας. Ο ήλιος είναι καλός της φίλος, ενώ χρειάζεται προστασία από τους δυνατούς ανέμους. Οταν αρχίσει η ανάπτυξή της, ξεκινάμε το πότισμα σε εβδομαδιαία βάση. Οσο η θερμοκρασία θα ανεβαίνει, αυξάνουμε τη συχνότητα του ποτίσματος (δύο φορές την εβδομάδα).

Γιασεμί: Η άνοιξη αγαπά το γιασεμί και το γιασεμί την άνοιξη, γι’αυτό και είναι ένα από τα δημοφιλέστερα φυτά της. Το γιασεμί χρειάζεται ηλιακό φως για να ανθίσει και έχει ανθεκτικότητα στη ζέστη. Καλό είναι να ποτίζεται 1-2 φορές την εβδομάδα.

Βουκαμβίλια: Μπορείτε να φυτέψετε την βουκαμβίλια σε ζαρντινιέρα, γλάστρα ή στο χώμα. Η βουκαμβίλια χρειάζεται ήλιο για να δείξει τον πιο ανθισμένο της εαυτό. Εχει ευαισθησία στο κρύο.Την ποτίζουμε με μέτρο όταν ξεραίνεται το χώμα και την προφυλάσσουμε όσο μπορούμε από τους ανέμους και την βροχή.

Γκαζάνια: H περίοδος ανθοφορίας της γκαζάνιας είναι μεγάλη και εκτίνεται από την άνοιξη μέχρι αργά το φθινόπωρο. Αν φυτέψουμε την γκαζάνια στο έδαφος δεν έχει μεγάλες απαιτήσεις σε νερό και λίπανση. Αν την φυτέψουμε στη γλάστρα τους ανοιξιάτικους και τους καλοκαιρινούς μήνες, χρειάζεται συχνότερο πότισμα (περίπου κάθε 3 μέρες).

Πανσέδες: Μπορείτε να φυτέψετε τους πανσέδες σε ζαρντινιέρες ή γλάστρες. Οι υψηλές θερμοκρασίες δεν ευνοούν την ανθοφορία τους. Χρειάζονται καλό χώμα. Φροντίστε να μην τους λείπει το νερό. Αν βρίσκονται στο μπαλκόνι έχουν ανάγκη από τακτικό πότισμα (2 ή 3 φορές την εβδομάδα).

Σχετικά Άρθρα

Iός του Δυτικού Νείλου: 8 θάνατοι και 22 κρούσματα την τελευταία εβδομάδα

otavoice

Μητσοτάκης: «Μονομερής κατάργηση της συνθήκης Σέγκεν δεν μπορεί να γίνει ανεκτή»

otavoice

Ιαπωνία: Εννιά οι υποψήφιοι για την ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος

otavoice

Χάρης Δούκας: Δημόσια Δωρεάν Παιδεία για Όλους

otavoice

Νέα πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού – Πτώση της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο

otavoice

ΗΠΑ: Πυρκαγιές ζώνουν το Λος Άντζελες, δεκάδες σπίτια στάχτη

otavoice