OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Οι πάροχοι ενέργειας γνώριζαν για τις αυξήσεις, αλλά αλίευαν πελάτες με αθέμιτες πρακτικές

Σε μια ακόμη αποκάλυψη προέβη η νομικός Αριάδνη Νούκα που αποδεικνύει ότι οι πάροχοι ενέργειας γνώριζαν τι έρχεται απο τον Νοέμβριο 2020 και όχι μόνο δεν ενημέρωσαν τους καταναλωτές ως όφειλαν αλλά αλίευαν πελάτες με αθέμιτες εμπορικές πρακτικές.

Η κ. Νούκα στην εκπομπή του OPEN , Ώρα Ελλάδος, παρουσίασε έγγραφο με το οποίο πάροχος αναφέρει σε πελάτη ότι γνώριζαν από το Νοέμβριο 2020 την επερχόμενη ενεργειακή κρίση.

Προσέλκυαν τον πελάτη με παραπλανητικά πακέτα προσφορών χωρίς να αναφέρουν ενώ γνώριζαν ότι υπάρχει η ρήτρα αναπροσαρμογής η οποία θα εκτινάξει τους λογαριασμούς, για να προφυλαχτούν. Οι καταναλωτές απροστάτευτοι από τις κρατικές αρχές αφέθηκαν έρμαιοι στην επικοινωνιακή καταιγίδα των παρόχων οι οποίοι υπόσχονταν φτηνό ρεύμα με σταθερή χρέωση, ενώ ήξεραν ότι αυτό ήταν ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΨΕΜΑ.

Σήμερα εκατομμύρια καταναλωτές καλούνται να πληρώσουν υπέρογκες χρεώσεις ( τις μεγαλύτερες στην ευρωζώνη) μέσα σε ένα περιβάλλον οικονομικής κρίσης και η κυβέρνηση δίνει επιδόματα εμπαιγμού και ανέχειας, αφήνοντας να εξελίσσεται ένα πάρτι κερδοσκοπίας και αισχροκέρδιας κατά των πολιτών.

Αντίθετα με την ελληνική πρακτική χώρες όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία πήραν απόφαση για καθορισμό ανώτατης τιμής ρεύματος (50 ευρώ ανά μεγαβατόρα, όταν στην Ελλάδα είναι στα 250 ευρώ), προστατεύοντας τους καταναλωτές.

Σχετικά Άρθρα

Ρ. Μέτσολα: Οι προκλήσεις της Κύπρου είναι προκλήσεις της ΕΕ

otavoice

Η Χεζμπολάχ απειλεί νέα πλήγματα το Ισραήλ αν «συνεχίσει να στοχοθετεί αμάχους»

otavoice

Ο Μητσοτάκης στο υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Τα εν εξελίξει έργα «στο τραπέζι»

otavoice

Μεγάλη δασική πυρκαγιά στο Σοφικό Κορινθίας-Διακοπή κυκλοφορίας

otavoice

Το Υπουργείο Άμυνας απαντά στην προκλητική τουρκική ανακοίνωση για τις δηλώσεις Δένδια

otavoice

Ηλεκτρικό ρεύμα: Τα τρία μέτρα για τους καταναλωτές – Ποια τιμολόγια θα επιδοτηθούν

otavoice