OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Οργή στο Ισραήλ με το αντισημιτικό παραλήρημα Λαβρόφ – “Ο Χίτλερ ήταν εβραίος”

Οργισμένες αντιδράσεις προκάλεσε η συνέντευξη την οποία παραχώρησε χθες βράδυ ο Ρώσος υπουργός εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, στο ιταλικό τηλεοπτικό κανάλι Rete 4, του ομίλου Μπερλουσκόνι.

Στην ερώτηση του Ιταλού δημοσιογράφου Τζουζέπε Μπρίντιζι, «πώς είναι δυνατόν ο Ζελένσκι να κατηγορείται για ναζιστικοποίηση της Ουκρανίας, από την στιγμή που είναι εβραϊκής καταγωγής», ο υπεύθυνος της ρωσικής διπλωματίας απάντησε:

«και ο Χίτλερ ήταν εβραϊκής καταγωγής. Και ο ίδιος ο εβραϊκός λαός, άλλωστε, λέει ότι οι μεγαλύτεροι αντισημιτιστές είναι, ακριβώς, οι ίδιοι οι εβραίοι».

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, η κυβέρνηση του Ισραήλ, κάλεσε σήμερα για εξηγήσεις των Ρώσο πρέσβη στην χώρα, ενώ ο πρόεδρος του «Μουσείου της Μνήμης» της Ιερουσαλήμ, Ντανί Νταγιάν, δήλωσε ότι «πρόκειται για ψευδείς, επικίνδυνες και παραληρηματικές δηλώσεις».

 

ΥΠΕΞ ΙΣΡΑΗΛ: Ο Λαβρόφ διαδίδει τον αντισημιτισμό και ευτελίζει το Ολοκαύτωμα.

Ο Ισραηλινός υπουργός των Εξωτερικών Γαΐρ Λαπίντ δήλωσε ότι ο Λαβρόφ έκανε “μία ασυγχώρητη και σκανδαλώδη δήλωση.” Το Ισραήλ καταδίκασε τις δηλώσεις του Ρώσου υπουργού και τον κατηγόρησε ότι διαδίδει τον αντισημιτισμό και ευτελίζει το Ολοκαύτωμα.

«Τέτοια ψέματα έχουν σκοπό να κατηγορήσουν τους ίδιους τους Εβραίους για τα πιο φρικτά εγκλήματα στην Ιστορία που διαπράχθηκαν εναντίον τους», δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ σε ανακοίνωσή του. «Η χρήση του Ολοκαυτώματος του εβραϊκού λαού για πολιτικούς σκοπούς πρέπει να σταματήσει αμέσως», πρόσθεσε.
Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Γαΐρ Λάπιντ απαίτησε συγγνώμη από τον Λαβρόφ για τα σχόλιά του, τα οποία έγιναν χθες Κυριακή σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ιταλικό τηλεοπτικό δίκτυο. Το ισραηλινό ΥΠΕΞ κάλεσε τον Ρώσο πρεσβευτή σε «μια σκληρή συζήτηση» αναφορικά με τον ισχυρισμό αυτό του επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, όπως ανακοινώθηκε αρμοδίως.

Ο Λάπιντ τόνισε ότι το να ισχυρίζεται κανείς ότι ο Χίτλερ ήταν εβραϊκής καταγωγής είναι σαν να λέει κανείς ότι οι Εβραίοι αυτοκτόνησαν και το να κατηγορείς τους Εβραίους ότι είναι αντισημίτες αποτελεί «το μέγιστο επίπεδο ρατσισμού». Δεν υπήρξε κανένα άμεσο σχόλιο από τη ρωσική πρεσβεία ή από τον ίδιο τον Λαβρόφ.

Ο Λαβρόφ σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει την δολοφονική εισβολή στην Ουκρανία και να στηρίξει το ψευτοαφήγημα του Κρεμλίνου για αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας, δεν διστάζει να προσβάλει τον εβραϊκό λαό και να τον ταυτίσει με τον Αδόλφο Χίτλερ, τον εγκληματία του Εβραϊκού Ολοκαυτώματος.

Ο Χίτλερ ήταν εβραίος , ο Ζελένσκι είναι νεοναζί, ενώ ο Πούτιν είναι ο Αρχάγγελος Μιχαήλ, που σπέρνει την ειρήνη και την αγάπη με τη ρομφαία του.

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ, βεβηλώνει ακόμη και την μνήμη των χιλιάδων εβραίων που έζησαν την απόλυτη κόλαση στα χέρια του αδίστακτου Χίτλερ στα κολαστήρια του Άουσβιτς και του Νταχάου….όπως σήμερα βιώνουν και οι Ουκρανοί στα κολαστήρια της Μαριούπολης, της Μπούτσα, του Χάρκοβου από τα χέρια του αδίστακτου Πούτιν.
Η ιστορία επαναλαμβάνεται…

Σχετικά Άρθρα

Ζελένσκι: Ο ουκρανικός στρατός ενισχύει τις θέσεις του στο Κουρσκ

otavoice

Χαλκιδική: Νεκρό 8χρονο παιδί που κατέρρευσε μπροστά στους γονείς του

otavoice

ΗΠΑ: Η Χάρις συνεχίζει την προεκλογική εκστρατεία της – Τραμπ: «Είναι τρελή»

otavoice

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στους Φούρνους – Σε ύφεση το μέτωπο

otavoice

Πέθανε ο Αλέν Ντελόν στα 88 του χρόνια

otavoice

Σκωτία: Ανακαλύφθηκε ναυάγιο του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου

otavoice