OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Γερμανία: Στο Κίεβο θα μεταβεί η Υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ

Η ΥΠΕΞ της Γερμανίας, Αναλένα Μπέρμποκ θα ταξιδέψει προσεχώς στο Κίεβο, ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς.

Παράλληλα, έκανε λόγο για αποτέλεσμα της συνομιλίας που είχε νωρίτερα σήμερα ο ομοσπονδιακός πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Ο ομοσπονδιακός πρόεδρος και ο Ουκρανός πρόεδρος μίλησαν μεταξύ τους πολύ προσεκτικά, αυτό είναι καλό. Ξεκαθαρίστηκαν εντάσεις από το παρελθόν», δήλωσε ο κ. Σολτς κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που ακολούθησε τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό της Τσεχίας Πετρ Φιάλα και πρόσθεσε ότι πριν και μετά την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο προέδρων είχε μιλήσει διεξοδικά με τον κ. Σταϊνμάιερ.

«Ένα αποτέλεσμα της συνομιλίας ήταν ότι η υπουργός Εξωτερικών θα βρίσκεται σύντομα στην Ουκρανία», δήλωσε ο καγκελάριος, αλλά άφησε αναπάντητο το ερώτημα εάν και πότε σκοπεύει ο ίδιος να επισκεφθεί το Κίεβο.

Ο κ. Σταϊνμάιερ θέλει να αποδεχθεί την πρόσκληση που απηύθυνε σήμερα ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και αναζητείται κατάλληλη ημερομηνία, ενώ στο Κίεβο σχεδιάζει να μεταβεί και η πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου Μπέρμπελ Μπας.

Σχετικά Άρθρα

Παγκόσμια Ημέρα Φάρων: Ανοιχτοί σήμερα 18 φάροι σε όλη τη χώρα

otavoice

Τήλος: Εντοπίστηκαν 59 αλλοδαποί – Επιχείρηση διάσωσης εγκύου

otavoice

Αναχαιτίστηκε ρωσική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον του Κιέβου

otavoice

Μεγάλη δασική πυρκαγιά στην Πλάκα Λιτοχώρου – Εκκένωση της περιοχής

otavoice

Ευρυτανία: Φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Μάραθος

otavoice

Ζελένσκι: Ο ουκρανικός στρατός ενισχύει τις θέσεις του στο Κουρσκ

otavoice