OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Το σχέδιο τουριστικής προβολής του Δήμου Κόνιτσας για το 2022

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό τουριστικής προβολής του Δήμου και με την συνεργασία της εταιρείας CK Strategies οργανώθηκε ταξίδι γνωριμίας του Δήμου για μια μεγάλη ομάδα δημοσιογράφων, travel bloggers, καθώς και για υψηλόβαθμα στελέχη αλλά και ιδιοκτήτες μεγάλων ταξιδιωτικών πρακτορείων που διακινούν πλήθος τουριστών. Να σημειωθεί ότι στην αποστολή μετείχε και ο Σεβασμιότατος Πατήρ Σπυρίδων Κατραμάδος επικεφαλής του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδας.

Η υποδοχή των επισκεπτών έγινε από τον Δήμαρχο Νικόλαο Εξάρχου και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Αριστείδη Λαζογιάννη στην γέφυρα του Αώου. Ξεναγήθηκαν στον χώρο και ενημερώθηκαν για τις υπαίθριες δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στον Αώο από τους επιχειρηματίες Αλέξανδρο Νικολόπουλο και Ηρακλή Μωυσίδη. Στη συνέχεια απόλαυσαν τοπικά εδέσματα δίπλα στο ποτάμι, που ετοίμασε ομάδα μαθητών του Δημόσιου ΙΕΚ Κόνιτσας και Ιωαννίνων υπό την επίβλεψη της καθηγήτριας τους Βασιλικής Γκανιάτσα.

Για την παρασκευή των εδεσμάτων χρησιμοποιήθηκαν αποκλειστικά και μόνο τοπικά προιόντα προσφορά των εταιρειών – τοπικών παραγωγών:

Οικογένεια Παπαγεωργίου,
Αυγά Παπαβασιλείου,
Μαρμελωδία,
Κωνσταντίνο Μπάρμπα
Βασίλειο Γκούντα,
Αναστασία Νάτση.

Επιπλέον, προσφέρθηκαν καπνιστή πέστροφα από τον Θωμά Κολακέ, Κλωστάρι Κόνιτσας από τον Θωμά Νικολάου, τσίπουρο από την εταιρεία Αφοι Χατζηεφραιμίδη και τον Νικόλαο Κίτσιο. Όλα τα προιόντα παρουσιάστηκαν στους καλεσμένους.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε επίσκεψη στη Φάρμα Ιπποφαές του Φίλιππου Μπάρμπα, στην πατρική οικία του Αγίου Παϊσίου, στο εκκλησάκι της Αγίας Βαρβάρας και στον Ιερό Ναό του Αγίου Κοσμά.

Την ίδια μέρα το απόγευμα οι επιχειρηματίες του τουρισμού του Δήμου είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με τους τουριστικούς πράκτορες στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου, να παρουσιάσουν τις επιχειρήσεις τους και να εξετάσουν ενδεχόμενη συνεργασία τους.

Η βραδιά έκλεισε με δείπνο που πρόσφερε το εστιατόριο Konitsa Farm του Βασίλη Λάμπρου, ενώ στους παρευρισκόμενους ο Δήμος δώρισε μεταξύ των άλλων και προιόντα των τοπικών εταιρειών «Ήπειρος Γη» και «Μελιξήριο», προσφορά των επιχειρηματιών.

Τη δεύτερη ημέρα 21/05/2022, η αποστολή επισκέφθηκε την Μεσογέφυρα, την Ιερά Μονή Μολυβδοσκεπάστου, το χωριό Μολυβδοσκέπαστο, όπου ο πατήρ Σπυρίδων Κατραμάδος ξενάγησε τους επισκέπτες, ενώ στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου τους περίμεναν τοπικά εδέσματα. Έγινε μια ολιγόλεπτη στάση στο πανηγύρι στο εξωκλήσι των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο χωριό Μάζι, ένα από τα πρώτα πανηγύρια της θερινής περιόδου και μετά η αποστολή επισκέφθηκε τα πέτρινα χωριά Μόλιστα και Γαναδιό, όπου η κυρία Βάσω είχε ετοιμάσει μπουφέ με τοπικά εδέσματα και έκανε επίδειξη παρασκευής μπατσαρόπιτας με τσουκνίδες, κάτι που ενθουσίασε τους παρευρισκόμενους.

Στη συνέχεια, έγινε στάση στην δεντροεκκλησιά του Αγίου Παϊσίου και στα Λουτρά Αμαράντου, όπου οι τουριστικοί πράκτορες επισκέφθηκαν και τις τοπικές επιχειρήσεις.

Η ημέρα τελείωσε με δείπνο στο καφέ – εστιατόριο της Αλεξίας στην Κλειδωνιά, προσφορά της επιχείρησης και των επιχειρηματιών Χρόνη Σίββα και Γιώργου Δελλή, οι οποίοι πρόσφεραν τις πέστροφες που αποτελούσαν ένα μέρος του πλούσιου μενού που σερβιρίστηκε.

Το αποχαιρετιστήριο δείπνο έντυσε με τις μουσικές του η παραδοσιακή ορχήστρα των Χαλκιάδων ενθουσιάζοντας τους επισκέπτες, οι οποίοι γλέντησαν μαζί με τους παρευρισκόμενους.

Την τρίτη ημέρα το πρωί το γκρουπ επισκέφθηκε την Γέφυρα του Βοϊδομάτη, όπου έγινε ενημέρωση για το Γεωπάρκο Βίκου- Αώου από την υπάλληλο του Κέντρου ενημέρωσης Καίτη Κολώκα και κατόπιν αναχώρησε.

Τον συντονισμό της αποστολής είχε ο Αντιδήμαρχος Αριστείδης Λαζογιάννης και η εταιρεία CK Strategies, ενώ ο Δήμαρχος Νικόλαος Εξάρχου συμμετείχε καθ’ όλη τη διάρκειά της.

 

Σχετικά Άρθρα

Δ.Ωραιοκάστρου: Η “χρυσή εποχή” του Ελληνικού Κινηματογράφου από την «Εστία Φιλαδελφέων»

otavoice

Ο Δήμος Αιγάλεω δημιουργεί Μητρώο Εθελοντών

otavoice

Δ.Β.Β.Β: Αποκαλυπτήρια προτομών των πυροσβεστών Α. Μπόσινα και Π. Σκούρτη

otavoice

Τιμήθηκαν οι ήρωες στην επετειακή εκδήλωση της μάχης του Ωρωπού

otavoice

Δ.Κορινθίων: Αναβάθμιση των αγωνιστικών χώρων σε τρία γήπεδα

otavoice

Δ.Κοζάνης: Σε εξέλιξη εργασίες συντήρησης διαβάσεων σε κεντρικές οδούς

otavoice