OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμος Νάξου: Προμήθεια 44 ηλεκτρικών ποδηλάτων και εγκατάσταση ολοκληρωμένου συστήματος μίσθωσης

Συνολικά 44 ηλεκτρικά ποδήλατα και 6 σταθμούς φόρτισης και την εγκατάσταση ολοκληρωμένου συστήματος μίσθωσης ποδηλάτων περιλαμβάνει η πρόταση βιώσιμης μικροκινητικότητας μέσω συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων που κατέθεσε ο Δήμος και εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».

Το προτεινόμενο σύστημα θα επιτρέπει την αυτόματη μίσθωση των ηλεκτρικών ποδηλάτων χωρίς την παρουσία προσωπικού, παρέχοντας στους πολίτες τη δυνατότητα να παραλάβουν και να χρησιμοποιήσουν ένα από τα 44 συνολικά ηλεκτρικά ποδήλατα για όσο χρόνο επιθυμούν, επιστρέφοντάς το σε κάποιο από τα 6 σημεία στάθμευσης, τα οποία θα είναι εγκατεστημένα στο Κουφονήσι, τη Σχοινούσα, τη Δονούσα, την Ηρακλειά, το Χαλκί και στη Χώρα Νάξου.

Οι χρήστες θα μπορούν από ειδική mobile εφαρμογή, διαθέσιμη σε Android και iOS, να έχουν πρόσβαση στα στοιχεία του συστήματος, στα διαθέσιμα ποδήλατα σε κάθε σταθμό, σε πραγματικό χρόνο.

Με την υλοποίηση του έργου, ο Δήμος θα προσφέρει στους πολίτες και στους επισκέπτες των νησιών οικονομική πρόσβαση σε ηλεκτρικά ποδήλατα με στόχο τη μείωση της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, τον περιορισμό του κυκλοφοριακού φόρτου, του θορύβου και της μόλυνσης του περιβάλλοντος. Παράλληλα, το ποδήλατο θα αποτελέσει ένα εναλλακτικό μέσο μετακίνησης των επισκεπτών και της γνωριμίας τους με την πόλη και τα τοπικά αξιοθέατα.

Σχετικά Άρθρα

Δ.Κορδελιού-Ευόσμου: «Αγώνας δρόμου» για τη μετεγκατάσταση του ειδικού σχολείου

otavoice

Δ.Καλαμαριάς: Επίσκεψη Χρύσας Αράπογλου, στο ΓΝΘ «Άγιος Παύλος»

otavoice

Παρουσίαση της έκθεσης «1974 & 1944: Η Αθήνα γιορτάζει την Ελευθερία της»

otavoice

Ν. Καραΐσκος- Αιγιάλεια: «Καθαρή πόλη είναι αυτή που την προσέχουν όλοι»

otavoice

Δ.Σπάρτης: Καθαρισμός και απολύμανση των κάδων απορριμμάτων

otavoice

Δ.Κοζάνης: Δημιουργία κυκλικού κόμβου για την προστασία πεζών και οδηγών

otavoice