OTA VOICE
Uncategorized Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Ο Πούτιν και τα αντιαεροπορικά “καρύδια”

Οι ρωσικές αντιαεροπορικές δυνάμεις έχουν καταρρίψει δεκάδες ουκρανικά όπλα και «τα τσακίζουν σαν καρύδια», λέει ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σε ένα σύντομο απόσπασμα συνέντευξής του το οποίο μεταδόθηκε σήμερα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA, το οποίο μετέδωσε πρώτο τα σχόλια, ο Πούτιν απάντησε σε ερώτηση σχετικά με τα όπλα, που προμηθεύουν οι ΗΠΑ, λέγοντας πως η Ρωσία τα αντιμετωπίζει εύκολα και έχει ήδη καταστρέψει δεκάδες από αυτά.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Ρόιτερς, από το απόσπασμα της συνέντευξης, η οποία θα μεταδοθεί αύριο, Κυριακή, καθίσταται σαφές πως ο Πούτιν απαντούσε στην πραγματικότητα σε μια διαφορετική ερώτηση, η οποία δεν αναφέρεται.

«Τα αντιαεροπορικά συστήματά μας τα τσακίζουν σαν καρύδια. Δεκάδες έχουν καταστραφεί», δήλωσε ο Πούτιν.

Παρόλο που το ακριβές είδος των όπλων δεν είναι σαφές, η Ρωσία λέει ότι έχει καταστρέψει τόσο αεροσκάφη όσο και πυραύλους που χρησιμοποιεί η Ουκρανία.

Πάντως 100 μέρες μετά την εισβολή, η ρωσική πολεμική μηχανή πέρα από τα εγκλήματα πολέμου που έχει διαπράξει και τις πρωτοφανείς καταστροφές, δεν έχει καταφέρει στα πεδία μαχών να επιβεβαιώσει ότι είναι μια υπερδύναμη ισχύος.

Σχετικά Άρθρα

Σκωτία: Ανακαλύφθηκε ναυάγιο του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου

otavoice

Ρωσία: Σεισμός 7,2 βαθμών στα ανοιχτά της Καμτσάτκα – Προειδοποίηση για τσουνάμι εξέδωσαν οι ΗΠΑ

otavoice

Ουκρανία: Η ασφάλεια στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια επιδεινώνεται

otavoice

Προελαύνουν οι Ουκρανοί σε ρωσικό έδαφος- Οργή της Μόσχας για την είσοδο δημοσιογράφων

otavoice

Φωτιά στους Φούρνους- Εκκένωση περιοχών- Άνεμοι 8 μποφόρ

otavoice

Γάζα: Ισραηλινό σφυροκόπημα μετά τις συνομιλίες, πάνω από 40.000 οι νεκροί – Χαμάς: Ψευδαισθήσεις τα περί κατάπαυσης πυρός

otavoice