OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

ΟΑΕΔ – ΔΥΠΑ: 1.000 ευρώ σε 80.000 ανέργους

Ολοκληρώνεται την ερχόμενη Δευτέρα, 6 Ιουνίου η υποβολή αιτήσεων παρόχων πιστοποίησης για την ένταξή τους στο Μητρώο της ΔΥΠΑ (τ. ΟΑΕΔ) στο πλαίσιο των προγραμμάτων αναβάθμισης δεξιοτήτων «νέας γενιάς» για 80.000 ανέργους.

Αμέσως μετά την κατάρτιση του Μητρώου Παρόχων, θα ξεκινήσει η διαδικασία κατάρτισης με επίδομα ύψους 1.000 ευρώ στους δικαιούχους.

Στόχος της δράσης είναι η αποτελεσματική διασύνδεση της κατάρτισης με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και η ενίσχυση της απασχολησιμότητας των ανέργων για την ταχύτερη εργασιακή επανένταξή τους.

Υπενθυμίζεται ότι η δράση αφορά στην παροχή θεωρητικής κατάρτισης διάρκειας 50-200 ωρών σε 80.000 ανέργους ηλικίας άνω των 18 ετών, που θα οδηγεί σε απόκτηση ψηφιακών και «πράσινων» γνώσεων και δεξιοτήτων και αντίστοιχη πιστοποίηση μέσω ανεξάρτητων φορέων πιστοποίησης, οι οποίοι θα ενταχθούν στο ειδικό Μητρώο Φορέων Πιστοποίησης προσώπων εφόσον πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια διασφάλισης ποιότητας, όπως ορίζει  η δημόσια πρόσκληση. Οι αιτήσεις θα αξιολογηθούν από επιτροπές και οι πάροχοι που πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις, θα ενταχθούν στο Μητρώο.

Τα νέα προγράμματα σηματοδοτούν την αναβάθμιση της συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης των ανέργων, με στοχευμένες παρεμβάσεις σε όλη τη διαδικασία και τους εμπλεκόμενους φορείς (πάροχοι κατάρτισης, πάροχοι πιστοποίησης, καταρτιζόμενοι, κλπ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Σχετικά Άρθρα

Μεγάλη δασική πυρκαγιά στην Πλάκα Λιτοχώρου – Εκκένωση της περιοχής

otavoice

Ευρυτανία: Φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Μάραθος

otavoice

Ζελένσκι: Ο ουκρανικός στρατός ενισχύει τις θέσεις του στο Κουρσκ

otavoice

Χαλκιδική: Νεκρό 8χρονο παιδί που κατέρρευσε μπροστά στους γονείς του

otavoice

ΗΠΑ: Η Χάρις συνεχίζει την προεκλογική εκστρατεία της – Τραμπ: «Είναι τρελή»

otavoice

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στους Φούρνους – Σε ύφεση το μέτωπο

otavoice