OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Καταπέλτης κατά του Μ. Χατζηφούντα, η Δήμαρχος Τήλου Μαρία Καμμά

Καταπέλτης είναι η απάντηση που έδωσε σήμερα η Δήμαρχος της Τήλου Μαρία Καμμά, στον επικεφαλής της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Τήλου Μαν. Χατζηφούντα, μετά τις καταγγελίες που έκανε ο ίδιος στον realvoice995, για πολιτικές διώξεις και μία εχθρικότατη συμπεριφορά του Δήμου έναντι των πολιτών.

Η Δήμαρχος αναφέρθηκε στις επιχειρήσεις που λειτουργούν στην πλατεία και τις ενστάσεις που προκλήθηκαν για τους κοινόχρηστους χώρους με τα τραπεζοκαθίσματα, αναφέρθηκε στην καντίνα η οποία σφραγίστηκε ενώ έχει προσφύγει τρεις φορές στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, κι έχει απορριφθεί η ένσταση, αλλά και στα έργα που έχουν γίνει στο νησί, αναβαθμίζοντάς το, με αποτέλεσμα να είναι ένα πρότυπο “πράσινο” νησί στο Αιγαίο.

Αναλυτικότερα η κα Καμμά, μιλώντας στην εκπομπή του Τέρη Χατζηιωάννου “Πρώτη Καλημέρα” είπε σχετικά:

Είναι μία πλατεία η οποία είναι 700 τετραγωνικά, δεν μπορούμε να την δώσουμε όλη, εξάλλου οι πλατείες δεν είναι για να κερδίζουμε χρήματα, ούτε οι δήμοι, ούτε οι επιχειρηματίες, αλλά για τον κόσμο, για τα παιδιά και για το κοινό. Παρόλα αυτά όμως, υπάρχουν κάποιες επιχειρήσεις πάνω στην πλατεία, οι οποίες αυξήθηκαν τώρα, με αποτέλεσμα όπως καταλαβαίνουμε η πίτα να έχει μικρύνει για όλους. Επειδή άκουσα την τοποθέτηση του αρχηγού της αντιπολίτευσης, εγώ έχω να πω να πω το εξής: ότι όλες οι διαδικασίες έγιναν σύμφωνα με το νόμο, τα καταστήματα τα οποία έχουν άμεση προβολή επί της πλατείας δεν μπορούσε σε καμία των περιπτώσεων να μην πάρουν χώρο και να πάρει κάποιο το οποίο δεν έχει άμεση προβολή, δεν εφάπτεται του δρόμου.

Στο συγκεκριμένο κατάστημα το οποίο ανέφερε ο κ Χατζηφούντας το χωρίζει δρόμος από την πλατεία σε καμία των περιπτώσεων δεν μπορεί προτιμησιακό δικαίωμα να μην δοθεί στους ανθρώπους, στις επιχειρήσεις οι οποίες εφάπτονται επί της πλατείας. Ο νόμος είναι αυτός, όταν τώρα κάποιοι έχουν πρόβλημα στο να κατανοήσουν τη νομοθεσία, λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να κάνω τίποτα.

Επίσης αναφέρθηκε για 30 επιχειρήσεις που υπάρχουν στο νησί μάλλον ο κ. Χατζηφούντας δεν τα ξέρει καλά και τον δικαιολογώ, γιατί έλειπε και πολλά χρόνια από το νησί, δεν ήταν ποτέ στο νησί κάτοικος, ούτε και τώρα είναι μόνιμος κάτοικος. Οι επιχειρήσεις στο νησί ξεπερνάνε τις εκατό, όταν έχεις ένα νησί που διαθέτει 1.200- 1.300 κλίνες είναι αδύνατο να έχεις 30 επιχειρηματίες όπως καταλαβαίνετε γιατί στην Τήλο όπως και σε όλα τα νησιά απαγορεύονται οι μεγάλες οι πολύ μεγάλες επιχειρήσεις, ξεν/κές μονάδες δεν μπορείς να κάνεις, τώρα από κει και πέρα μίλησε και για κάποιες άδειες, για κάποιες ανακλήσεις, για ένα κυνηγητό που κάνω εγώ πολιτικής εμπάθειας, θα σας πω ότι η καντίνα η οποία σφραγίστηκε έχει προσφύγει τρεις φορές στην Αποκεντρωμένη, έχει κάνει ενστάσεις στις επιτροπές και τις τρεις φορές έχει απορριφθεί η ένσταση του, οπότε τώρα αν έκλεισε νόμιμα ή παράνομα, καταλαβαίνει κανείς τι σημαίνει να κάνεις τρεις φορές ένσταση και να απορριφθείς.

Για τα παιδιά του, που είπε ότι κυνηγάμε τα παιδιά του, το συγκεκριμένο κατάστημα έχει καταγγελίες και ένα φάκελο πάρα πολύ πλούσιο με παράνομες διαδικασίες που έχει ξεκινήσει ο συγχωρεμένος ο πατέρας του από το ’90. Ξεκινάει από την κοινότητα Λειβαδίων Τήλου, έφτασε στον ενιαίο Δήμο της Τήλου και μέχρι σήμερα εξακολουθεί να διαπράττει παράνομες πράξεις. Το συγκεκριμένο κομμάτι που βρίσκεται η επιχείρηση του κ. Χατζηφούντα ανήκει πλέον στο Ελληνικό Δημόσιο και εγώ το μόνο που έκανα είναι να στείλω στην Κτηματική υπηρεσία αυτό ακριβώς που μου ζητήθηκε μία έκθεση της ιστορίας και των καταγγελιών που έχουν γίνει, αλλά και των αποτελεσμάτων αυτών που ήταν της παλιάς πέργκολας που υπήρχε, για τους βόθρους παράνομους σε κοινόχρηστο χώρο για τις σκάλες οι οποίες φτιάχτηκαν με τις αποθήκες από κάτω κλπ. δηλαδή είναι πράγματα και ντρέπομαι να μιλάω γι’ αυτά, τη στιγμή που η Τήλος είναι ένα νησί το οποίο τη δεκαετία του 90 κινδύνευε να κλείσει και το σχολείο που είχε και αυτή τη στιγμή έχουμε 100 παιδιά στην Τήλο, έχουμε μία τουριστική σεζόν η οποία φέτος ξεκίνησε πριν το Πάσχα και θα κρατήσει μέχρι τέλος Οκτωβρίου.

Η Τήλος έχει επιδείξει τεράστιο έργο όλος ο κόσμος μιλάει για την Τήλο αυτή η παράταξη έχει σηκώσει πολύ ψηλά το νησί, το ζηλεύει πολύς κόσμος αυτό το νησί και πολλές κοινωνίες και τη δημοτική αρχή αυτού του νησιού.

Πηγή : Νατάσα Παμπρή/ realvoice995.gr

Σχετικά Άρθρα

Η ΔΕ Κασσάνδρας σφράγισε τις δύο πισίνες της μοιραίας κατασκήνωσης

otavoice

Δήμαρχος Βριλησσίων: Καμιά συνδρομή από την Πυροσβεστική παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μας

otavoice

Δήμαρχος Θάσου: “Ανόρυξη νέων γεωτρήσεων για την λειψυδρία”

otavoice

Σικυώνιοι Αρχαιολογικοί Περίπατοι: Μια ξεχωριστή εμπειρία ξενάγησης στην Αρχ. Σικυώνα

otavoice

Δ.Πατρέων: Ενημέρωση παιδιών των παιδικών κατασκηνώσεων, για την προσβασιμότητα

otavoice

Δήμαρχος Πεντέλης; «Έπρεπε τα εναέρια μέσα, να έρθουν νωρίτερα»

otavoice