OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ. Αμοργού: Χρηματοδότηση για τη λειτουργία μονάδων αφαλάτωσης

Ο Δήμος Αμοργού ενημερώνει ότι με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη επιχορηγείται, για την κάλυψη μέρους των δαπανών κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας από την λειτουργία των μονάδων αφαλάτωσης, στις Δ.Κ. Καταπόλων και Αιγιάλης για το 2022 με το ποσό των 60,000 ευρώ.

Η επιχορήγηση αυτή έρχεται να προστεθεί στην αυξημένη κατά 30,680 ευρώ επιχορήγηση που εξασφάλισε ο Δήμος από το Υπουργείο Εσωτερικών, από την κατανομή των ΚΑΠ, για την κάλυψη δαπανών λειτουργίας εργοστασίων αφαλάτωσης ύδατος.

Παράλληλα έχει αιτηθεί προς το Υπουργείο Εσωτερικών, την ΚΕΔΕ και την ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου την αύξηση του συνολικού ποσού που κατανέμεται στους Δήμους που λειτουργούν αφαλατώσεις από τους ΚΑΠ, προκειμένου να καλυφθεί περαιτέρω το αυξημένο κόστος λειτουργίας και η αύξηση της δυναμικότητας των εγκαταστημένων αφαλατώσεων.

Η Δημοτική Αρχή ευχαριστεί θερμά τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη για την συνεχή στήριξη του στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του νησιού, αλλά και την καθοριστική συμβολή του στον σχεδιασμό χρηματοδοτικών εργαλείων και αναπτυξιακών προγραμμάτων για τα νησιά.

Μέσα από την συνεργασία  με τους αρμόδιους φορείς των Υπουργείων Εσωτερικών και Ναυτιλίας στηρίζεται η τοπική οικονομία απέναντι στην ενεργειακή κρίση διατηρώντας τα περσινά τιμολόγια, ενώ παράλληλα σχεδιάζεται η βιώσιμη διαχείριση των υδάτινων πόρων του νησιού με το μικρότερο περιβαλλοντικό και ενεργειακό κόστος

Σχετικά Άρθρα

Στην Κύπρο, ο Δήμος Αιγάλεω συμμετείχε στις αντικατοχικές εκδηλώσεις του Δήμου Κυθρέας

otavoice

Δ.Πειραιά: Συνάντηση Γ. Μώραλη με την Σοφία Ζαχαράκη

otavoice

Ο ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας ανάμεσα στις καλές πρακτικές του INTERREG EUROPE

otavoice

Δ. Φυλής: Πλήθος κόσμου στον εορτασμό του Μητροπολίτη Αθηναγόρα

otavoice

Προχωρά το Ψηφιακό Ασκληπιείο & Πάρκο Ασκληπιού στα Τρίκαλα

otavoice

Δ.Δυτικής Αχαΐας: Τοποθετήθηκαν 14 νέα αποδυτήρια σε πολυσύχναστες παραλίες

otavoice