OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ. Πύργου: Ανακοίνωση για την επιστροφή φόρου στον Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Ύδρευσης “Ο Ερύμανθος”

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Πύργου εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία εξηγεί τι συνέβη με την επιστροφή φόρου στον Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Ύδρευσης “Ο Ερύμανθος” και ποιο ήταν το πραγματικό ύψος του ποσού αυτού.

Αναλυτικά:

«Σε ακατανόητο χρόνο, αιφνιδιαστικά διαβάσαμε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης για την “επιστροφή στα ταμεία του Διαβαθμιδικού Συνδέσμου 490.000 ευρώ ως επιστροφή ΦΠΑ”. Μάλιστα η προβολή του θέματος ουσιαστικά παρουσίαζε το ζήτημα ως …άθλο της προηγούμενης προέδρου του Συνδέσμου.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι η εξής:

Ελάχιστο χρόνο πριν τη λήξη της θητείας της προηγούμενης διοίκησης, η πρόεδρος αναζήτησε με έγγραφο της την επιστροφή ΦΠΑ. Πέντε χρόνια διοίκησης, δεν είχε προφανώς αντιληφθεί κάτι σχετικό…

Η Δ.Ο.Υ. απάντησε αμέσως ότι το οφειλόμενο ποσό είναι 170.000 ευρώ (κι όχι 490.000 ευρώ). Η Δ.Ο.Υ. επίσης επεσήμανε ότι ο Διαβαθμιδικός τιμολογούσε ΛΑΘΟΣ το παρεχόμενο νερό στον Δήμο Πύργου.

Η σημερινή διοίκηση παρέλαβε αυτή την κατάσταση και με συνεχή προσπάθεια, βοηθούμενη κι από Βουλευτές του Νομού μας, κατόρθωσε να εισπράξει τις 170.000 ευρώ ως επιστροφή ΦΠΑ. Όμως τα χρήματα αυτά καταβλήθηκαν στις ήδη ανειλημμένες υποχρεώσεις προς τη ΔΕΗ, ύψους 1.250.000 ευρώ, αφού η προηγούμενη διοίκηση δεν κατέβαλε με χρονική συνέπεια τις οφειλές στη ΔΕΗ.

Επιπλέον, η προηγούμενη διοίκηση δεν φρόντισε να γίνει έγκαιρα ο Διαγωνισμός για τη συντήρηση του εργοστασίου του Ερυμάνθου, με δεδομένη τη λήξη της προηγούμενης σύμβασης.

Έτσι, για ένα χρόνο η εταιρεία προσέφερε τις υπηρεσίες της χωρίς σύμβαση και σήμερα δικαστικά ζητάει 300.000 ευρώ. Επίσης, τον τελευταίο χρόνο της θητείας της προηγούμενης διοίκησης οι ζημιές στον κεντρικό αγωγό κόστισαν 200.000 ευρώ.

Το 2020 οι ζημιές ήταν ύψους μόνο 10.000 ευρώ και το 2021 ύψους 50.000 ευρώ. Επιπρόσθετα, καταργήσαμε το “τέλος Ερυμάνθου” 3 ευρώ σε κάθε λογαριασμό, ενώ έπρεπε να είχε καταργηθεί αρκετά χρόνια πριν!

Αυτά για την πραγματικότητα, που απέχει πολύ από την επικοινωνιακή πανήγυρι! Εάν υπάρχουν διαφωνίες, είμαστε διατεθειμένοι να οργανωθεί σχετική δημόσια συζήτηση. Επίσης, στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Διαβαθμιδικού Συνδέσμου θα τεθεί θέμα Διαχειριστικού Ελέγχου της τελευταίας δεκαετίας, δηλ. από το 2012 έως και σήμερα 2022».

Σχετικά Άρθρα

Δήμαρχος Βριλησσίων: Καμιά συνδρομή από την Πυροσβεστική παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μας

otavoice

Δήμαρχος Θάσου: “Ανόρυξη νέων γεωτρήσεων για την λειψυδρία”

otavoice

Σικυώνιοι Αρχαιολογικοί Περίπατοι: Μια ξεχωριστή εμπειρία ξενάγησης στην Αρχ. Σικυώνα

otavoice

Δ.Πατρέων: Ενημέρωση παιδιών των παιδικών κατασκηνώσεων, για την προσβασιμότητα

otavoice

Δήμαρχος Πεντέλης; «Έπρεπε τα εναέρια μέσα, να έρθουν νωρίτερα»

otavoice

Δ.Λυκόβρυσης-Πεύκης: Άρχισαν εθελοντικές περιπολίες στα δάση της πόλης

otavoice