OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης και Γ.Γ. Υποδομών Γ. Δέδες σε Κυνουρία και Ερμιονίδα

Τις πληγείσες περιοχές της Πελοποννήσου επισκέφτηκε ο Γ.Γ. Υποδομών Γιώργος Δέδες και υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Αρχικά, επισκέφτηκε την έδρα του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, στο Δημαρχείο του Άστρους, όπου μετείχε σε σύσκεψη με τον Δήμαρχο Παναγιώτη Μαντά και στελέχη της δημοτικής αρχής. Εκεί αναλύθηκε η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και ιεραρχήθηκαν οι προτεραιότητες των παρεμβάσεων που πρέπει να υλοποιηθούν για την αποκατάσταση των υποδομών της περιοχής.

Παράλληλα ανακοίνωσε την ανάληψη της χρηματοδότησης της αποκατάστασης των λιμενικών υποδομών της Βόρειας Κυνουρίας από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, επισημαίνοντας ότι δρομολογούνται άμεσα οι διαδικασίες αποκατάστασης των λιμένων του Άστρους και του Αγίου Ανδρέα που υπέστησαν σοβαρές ζημιές από τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα με τρόπο που θα διασφαλίσει την άρτια λειτουργία τους σε σύντομο χρονικό διάστημα. Στη συνέχεια, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή και στελέχη της Διεύθυνσης Λιμενικών Υποδομών του Υπουργείου, πραγματοποίησε αυτοψία στους λιμένες Άστρους και Αγίου Ανδρέα, προκειμένου να σχηματίσει πλήρη εικόνα για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται.

Λίγο αργότερα και συνοδευόμενος από τον Βουλευτή Αργολίδας Ιωάννη Γκιόλα, ο Γιώργος Δέδες μετέβη στην περιοχή της Ερμιονίδας όπου μετείχε σε σύσκεψη στο Δημαρχείο της Ερμιόνης με τον Δήμαρχο Δημήτρη Σφυρή και στελέχη του Δήμου. Στη σύσκεψη αξιολογήθηκε η έκταση των ζημιών που προκλήθηκαν στις υποδομές της περιοχής από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του προηγούμενου διαστήματος και σχεδιάστηκε το πλέγμα παρεμβάσεων που θα εγγυηθούν την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση τους.

Μεταξύ άλλων γνωστοποίησε ότι πολύ σύντομα, ο Δήμος Ερμιονίδας θα ενισχυθεί με ισχυρή χρηματοδότηση από τα κονδύλια που διατίθενται για την αντιμετώπιση των καταστροφών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τη χώρα. Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών πραγματοποίησε αυτοψία στις περιοχές της Κόστας και του Αγίου Αιμιλιανού, στο παράλιο μέτωπο των οποίων έχουν προκληθεί οι μεγαλύτερες καταστροφές.

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Κόντρα Μπέου- Κουρέτα για τα νεκρά ψάρια – Παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου

otavoice

Κοινό μέτωπο ΠΕΔ ΣτΕ και Δήμου Χαλκιδέων, κατά της εγκατάστασης ιδιωτικής Μ.Ε.Α στην Αυλίδα

otavoice

Δ. Ιωαννιτών: Συνεδρίασε η αστική ομάδα εργασίας για το προσφυγικό

otavoice

Δ. Νοτίου Πηλίου: Aυτοψία στις πληγείσες από το χαλάζι περιοχές από Κλιμάκιο του ΕΛ.Γ.Α.

otavoice

Δήμαρχος Χαλκηδόνος: “Στηρίζουμε τον πολιτισμό του τόπου μας”

otavoice

Ολοκληρώθηκε η πρόσληψη 54 σχολικών καθαριστριών στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου

otavoice