OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Ένταξη της Λίμνης Πλαστήρα σε Διεθνές Rally Ιστορικού Αυτοκινήτου

Την ένταξη της Λίμνης Πλαστήρα στο Διεθνές Temple Rally που οργανώνει η Λέσχη Ιστορικού Αυτοκινήτου του Ηνωμένου Βασιλείου, συζήτησαν ο δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα κ. Παναγιώτης Νάνος και ο διευθυντής διοργάνωσης κ. Guy Woodcock. Παρόντες στη συνάντηση ήταν συνεργάτης της Hero – ERA ενώ εκ μέρους του Δήμου παρόντες ήταν ο Γ. Γραμματέας κ. Β. Μπράντζος και ο Γ. Βασιλείου.

Οι εκπρόσωποι της Αγγλικής διοργάνωσης επισκέφθηκαν τα σημεία διέλευσης και ζήτησαν από τον δήμαρχο να εξασφαλίσει προϋποθέσεις ασφάλειας και ομαλής διέλευσης των ιστορικών αυτοκινήτων.
Πρόκειται για την υλοποίηση εκδήλωσης η οποία είχε σχεδιαστεί να γίνει το 2020, ωστόσο ματαιώθηκε λόγω Covid-19. Το rally ξεκινά την 01/09/2022 από την Ακρόπολη των Αθηνών και ολοκληρώνεται στις 13/09/2022 στην Ρώμη.

Η διαδρομή στην Ελλάδα περιλαμβάνει Ναύπλιο, Καλαμάτα, Ολυμπία, Δελφούς, Λίμνη Πλαστήρα, Μετέωρα, Ηγουμενίτσα, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθούν διάφορα μέρη της Ιταλίας.

Στη Λίμνη Πλαστήρα τα ιστορικά αυτοκίνητα θα ακολουθήσουν την διαδρομή Καρδίτσα – Μονή Πέτρας Καταφυγίου, Άγιος Αθανάσιος Λαμπερού. Ως ειδική διαδρομή έχει οριστεί το παλαιό τμήμα της επαρχιακής οδού από πλαζ Λαμπερού, Ι.Μ. Κορώνας, Μεσενικόλας, με κατάληξη την πλατεία Μορφοβουνίου. Εκεί θα σταθμεύσουν όλα τα οχήματα σε διάταξη έκθεσης αυτοκινήτων, ενώ ο Δήμος θα προσφέρει αναμνηστικά δώρα και φιλοξενία στα πληρώματα.

Στην εκδήλωση του «Ράλλυ των Ναών» αναμένεται να συμμετάσχουν περίπου 40 ιστορικά αυτοκίνητα εποχής του Μεσοπολέμου, μέχρι το 1970, μεταξύ των οποίων ορισμένα σπάνιας κυκλοφορίας. Η ένταξη της Λίμνης είναι απόρροια της ιδιαίτερα θερμής φιλοξενίας του 48ου Διεθνούς Ράλλυ Ιστορικού Αυτοκινήτου του 2019 και αποτελεί μέρος της πολιτικής προσέλκυσης διεθνών εκδηλώσεων στη Λίμνη Πλαστήρα και της ανάλογης προβολής σε διεθνή κλίμακα.

Σχετικά Άρθρα

Η ΔΕ Κασσάνδρας σφράγισε τις δύο πισίνες της μοιραίας κατασκήνωσης

otavoice

Δήμαρχος Βριλησσίων: Καμιά συνδρομή από την Πυροσβεστική παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μας

otavoice

Δήμαρχος Θάσου: “Ανόρυξη νέων γεωτρήσεων για την λειψυδρία”

otavoice

Σικυώνιοι Αρχαιολογικοί Περίπατοι: Μια ξεχωριστή εμπειρία ξενάγησης στην Αρχ. Σικυώνα

otavoice

Δ.Πατρέων: Ενημέρωση παιδιών των παιδικών κατασκηνώσεων, για την προσβασιμότητα

otavoice

Δήμαρχος Πεντέλης; «Έπρεπε τα εναέρια μέσα, να έρθουν νωρίτερα»

otavoice