OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Άνοιξε ο δρόμος για την παραχώρηση τμήματος του Στρατοπέδου στον Δήμο Σύρου Ερμούπολης

Εγκρίθηκε η τροποποίηση της πολεοδομικής μελέτης του στρατοπέδου Σύρου από το Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων.

Με το πέρας των εργασιών, θα οριστικοποιηθεί η παραχώρηση της έκτασης των 45 στρεμμάτων στον Δήμο για μελλοντική αξιοποίησή της.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης Νικόλαος Λειβαδάρας, αναφορικά με τις εξελίξεις στο θέμα του Στρατοπέδου, τόνισε:

«Κατόπιν επίμονων προσπαθειών, συνεχών διαβουλεύσεων και επαφών που είχα όλο το προηγούμενο διάστημα με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, νομιμοποιήθηκε επιτέλους η Πολεοδόμηση του Στρατοπέδου «Λ/γού Ζαφείρη Αποστόλου» και εγκρίθηκε η τροποποίηση της πολεοδομικής του μελέτης από το ΚΕΣΥΠΟΘΑ (Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων).

Μετά από αυτή την άκρως θετική εξέλιξη, το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν οι εργασίες της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, βάσει των όσων έχουν συμφωνηθεί με το ΤΕΘΑ, προκειμένου να προχωρήσουμε στην οριστική υπογραφή για την παραχώρηση τμήματος 45 στρεμμάτων του Στρατοπέδου στον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης. 

Ένα προσωπικό μου όραμα, που συμμερίστηκε η Δημοτική μας Αρχή, το βλέπουμε πλέον να λαμβάνει «σάρκα και οστά». Η παραχώρηση τμήματος του Στρατοπέδου στον Δήμο αποτελεί ιστορικό γεγονός για το νησί μας, ανοίγοντας τον δρόμο για τη δημιουργία Πανεπιστημιούπολης με πολλαπλά οφέλη που θα καρπωθεί η τοπική κοινωνία αλλά και οι επόμενες γενιές.»

Σχετικά Άρθρα

Χρηματοδότηση της ΟΧΕ βόρειας Εύβοιας από το «ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ 2021 – 2027»

otavoice

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Στερεά και Πελοπόννησο

otavoice

Υπό έλεγχο η φωτιά σε χωριά του Δήμου Γορτυνίας

otavoice

Δ. Αθηναίων: Αυξημένα μέτρα ασφαλείας λόγω ισχυρών ριπών ανέμου στην Αττική

otavoice

Απόλυτα καθαρές οι παραλίες του Δήμου Λαυρεωτικής

otavoice

Δήμος Ηλιούπολης: Άμεση λήψη μέτρων για την Προστασία των Αδέσποτων ζώων

otavoice