OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Συνάντηση του Δημάρχου Πειραιά με τον αν. υπουργό Εσωτερικών Στ. Πέτσα

Θέμα χρόνου είναι η επέκταση του κτιρίου του Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου Πειραιά, καθώς αποφασίστηκε η ένταξη του έργου στο πρόγραμμα «Α. Τρίτσης». Οι αυξημένες ανάγκες του σχολικού συγκροτήματος, είχαν ως αποτέλεσμα την κινητοποίηση της τοπικής δημοτικής αρχής. Μόλις σήμερα (29/6), ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης και ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού & Βιώσιμης Ανάπτυξης Δημήτρης Καρύδης, έπειτα από συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, ενημερώθηκαν πως το έργο θα πραγματοποιηθεί.

Σύμφωνα με τους αρμόδιους φορείς, η κατάρτιση της μελέτης του έργου θα γίνει από τον Δήμο Πειραιά, ενώ η χρηματοδότηση θα φτάσει τα 2.076.612, 81 ευρώ. Η χρηματοδότηση αφορά ένα νέο κτίριο, συνολικής εκμεταλλεύσιμης δόμησης 488,13 τμ, το οποίο θα ανεγερθεί σε οικόπεδο όμορο του Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου Πειραιά, στην οδό Παύλου Μελά 6, στην περιοχή της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Πειραιά, «θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του υπάρχοντος Μουσικού Γυμνασίου -Λυκείου, οι χώροι του οποίου κρίνονται ανεπαρκείς για την εξυπηρέτηση των μαθητικού πληθυσμού του σχολείου. Η ανέγερσή του δε, αποτελεί χρόνιο αίτημα της διεύθυνσης και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του εν λόγω σχολείου, προκειμένου να αποσυμφορηθεί το υπάρχον κτήριο».

Οι υπεύθυνοι της εκπόνησης της μελέτης, σύμφωνα πάντα με τον δήμο, στοχεύουν σε μία σύγχρονη κατασκευή, με δυνατότητα σχεδόν μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης. Θα έχει αυτόνομη είσοδο, προσβάσεις ΑΜΕΑ κλπ, αλλά και άμεση επικοινωνία με το υπάρχον σχολείο, τόσο στους χώρους κύριας χρήσης όσο και όσο και στον περιβάλλοντα χώρο, δημιουργώντας έτσι μεγαλύτερο αύλειο χώρο και περισσοτέρους χώρους διδασκαλίας.

«Λαμβάνοντας υπόψη ότι στον Δήμο Πειραιά και τους όμορους δήμους, είναι το μοναδικό μουσικό σχολείο, θα προσφέρει λύση στις αυξημένες απαιτήσεις νέων εγγραφών, που σήμερα απορρίπτονται, λόγω έλλειψης χώρων», αναφέρεται συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του Δήμου Πειραιά.

Σχετικά Άρθρα

Η ΔΕ Κασσάνδρας σφράγισε τις δύο πισίνες της μοιραίας κατασκήνωσης

otavoice

Δήμαρχος Βριλησσίων: Καμιά συνδρομή από την Πυροσβεστική παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μας

otavoice

Δήμαρχος Θάσου: “Ανόρυξη νέων γεωτρήσεων για την λειψυδρία”

otavoice

Σικυώνιοι Αρχαιολογικοί Περίπατοι: Μια ξεχωριστή εμπειρία ξενάγησης στην Αρχ. Σικυώνα

otavoice

Δ.Πατρέων: Ενημέρωση παιδιών των παιδικών κατασκηνώσεων, για την προσβασιμότητα

otavoice

Δήμαρχος Πεντέλης; «Έπρεπε τα εναέρια μέσα, να έρθουν νωρίτερα»

otavoice