OTA VOICE
Εργασιακά

Power Pass: Αντίστροφη μέτρηση για την πληρωμή

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δουν τα χρηματικά ποσά να πιστώνονται στους λογαριασμούς τους οι δικαιούχοι της επιδότησης για το ρεύμα (Power Pass).

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούραμέχρι τις 15 Ιουλίου θα έχουν καταβληθεί τα ποσά που θα προκύψουν από το Power Pass για τις αποζημιώσεις από τις επιπλέον χρεώσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα έως και τα 600 ευρώ.

Ο υπουργός, μιλώντας σε τηλεοπτική συνέντευξη, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν και νέες παρεμβάσεις από τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια.

Σημείωσε, επίσης, ότι η δημοσιονομική εικόνα είναι θετική και τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι μπορεί να δημιουργηθεί και νέος δημοσιονομικός χώρος.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε «βρήκαμε δημοσιονομικό χώρο και δίνουμε αυτό το «μαξιλαράκι» πίσω στους πολίτες σε επιδοτήσεις στα καύσιμα, στην ενέργεια. Τώρα δημιουργείται ένας νέος χώρος για τις παρεμβάσεις που θα γίνουν από το Σεπτέμβριο», υπογράμμισε.

Η οικονομική ενίσχυση αφορά στους λογαριασμούς ρεύματος πρώτης κατοικίας ή φοιτητικής στέγης εντός Ελλάδος, που εκδόθηκαν κατά το διάστημα από 1-12-2021 έως και 31-05-2022.

Το ποσοστό επιδότησης ανέρχεται στο 60% της αύξησης της τιμής ρεύματος της πρώτης κατοικίας και, ανάλογα με το ύψος των λογαριασμών, μπορεί να ανέλθει έως και στο ποσό των 600 ευρώ.

Πως θα γίνουν οι πληρωμές του Power Pass

Η πληρωμή των δικαιούχων θα πραγματοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση της υποβολής και εξέτασης των αιτήσεων και το ποσό της ενίσχυσης θα πιστωθεί στον τραπεζικό λογαριασμό που έχει δηλώσει ο δικαιούχος στην αίτηση.

Ο δικαιούχος θα λάβει αυτοματοποιημένο μήνυμα στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχει δηλώσει στην αίτηση για τη λήψη της ενίσχυσης, με το ποσό της ενίσχυσης που του καταβλήθηκε ή θα ενημερωθεί σε περίπτωση απόρριψης της αίτησης.

Σχετικά Άρθρα

ΑΣΕΠ: Αιτήσεις για πρόσληψη μόνιμου ειδικού επιστημονικού προσωπικού

otavoice

Προσλήψεις στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Δήμου Κω

otavoice

ΔΥΠΑ: Aνοιχτό το πρόγραμμα ανέργων 45 ετών και άνω, σε περιοχές υψηλής ανεργίας

otavoice

Που τοποθετούνται 1.144 εργαζόμενοι τεχνολογικής εκπαίδευσης

otavoice

ΑΣΕΠ: Έρχονται 1.137 προσλήψεις σε Νοσοκομεία και ΕΚΑΒ

otavoice

ΑΣΕΠ: Με γνώση Η/Υ προκηρύξεις για 2.500 μόνιμες θέσεις ΔΕ και 817 στα νοσοκομεία

otavoice