OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Σύσκεψη Μητσοτάκη- Υπουργών με τους δημάρχους Βορειοανατολικής Αττικής

Σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη παρουσία των Δημάρχων Βορειοανατολικής Αττικής, του Υπουργού και αναπλ. Υπουργού Εσωτερικών κ.κ. Μάκη Βορίδη και Στέλιου Πέτσα, του υφυπ. Υποδομών & Μεταφορών κ. Γιώργου Καραγιάννη, της υφυπ. Τουρισμού κας. Σοφίας Ζαχαράκη, των βουλευτών κ.κ. Βασίλη Οικονόμου και Γιώργου Βλάχου, του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργου Πατούλη, του αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Θανάση Αυγερινού, του αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Νίκου Πέππα,  για τα ζητήματα που άπτονται των Δήμων, μεταξύ των οποίων η ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας, οι οικονομικές δυσκολίες, οι υποδομές και η πορεία των εν εξελίξει έργων κ.α.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής στην Παλλήνη.

Παρόντες οι δήμαρχοι Διονύσου, Γιάννης Καλαφατέλης, Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης, Μαραθώνος Στέργιος Τσίρκας, Αχαρνών Σπύρος Βρεττός, Παλλήνης Αθανάσιος Ζούτσος, Ραφήνας-Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς, Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου, Παιανίας Ισίδωρος Μάδης, Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, Κρωπίας Δημήτρης Κιούσης και Σπάτων -Αρτέμιδας Δημήτρης Μάρκου.

Στην εισήγησή του ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα έργα που έχουν προγραμματιστεί για την Ανατολική Αττική, ενώ ο περιφερειάρχης Αττικής στα έργα που υλοποιεί η Περιφέρεια σε συνεργασία με τους δήμους.

Αναφερόμενος ο πρωθυπουργός στις αναπτυξιακές δυνατότητες της Ανατολικής Αττικής, τόνισε την ανάγκη ενός συνολικού σχεδίου που θα αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματα της περιοχής.

«Φαίνεται να λείπει από την Ανατολική Αττική ένα master plan ένα συνολικό αναπτυξιακό σχέδιο, το οποίο θα καλύπτει όλα τα επίπεδα της συζήτησης ως προς τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν είτε σε εθνικό, είτε σε περιφερειακό, είτε σε τοπικό επίπεδο. Ενός συνολικού σχεδιασμού ο οποίος θα μας υποδείξει προτεραιότητες, χρηματοδοτικά εργαλεία και κυρίως συνέργειες μεταξύ των διαφορετικών δράσεων τις οποίες θα δρομολογήσουμε», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Τα χρήματα τα οποία διατέθηκαν στην Αυτοδιοίκηση τα τελευταία τρία χρόνια ξεπέρασαν κατά πολύ πόρους οι οποίοι είχαν εκταμιευθεί την προηγούμενη δεκαετία», επεσήμανε στην τοποθέτηση του.

Ο πρωθυπουργός εστίασε και στην κυβερνησιμότητα των δήμων λόγω των προβλημάτων που έχει προκαλέσει το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής: «Κάναμε παρεμβάσεις, έχουμε καινούριο εκλογικό νόμο, αλλά βλέπετε και εσείς ότι η κυβερνησιμότητα -ειδικά όταν πρέπει να διαχειριζόμαστε κρίσεις- και η σταθερότητα πρέπει να αποτελούν αδιαπραγμάτευτες προτεραιότητες ως προς την υποστήριξη που παίρνουν από το θεσμικό πλαίσιο, εν προκειμένω από τον εκλογικό νόμο», ενώ επανέλαβε τη δέσμευσή του για εκλογές στο τέλος της τετραετίας.

Από την πλευρά των δημάρχων, ο δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ανέδειξε τα κοινά προβλήματα των δήμων της Ανατολικής Αττικής όπως καταγράφονται σε κοινό υπόμνημα που συνέταξαν οι δήμαρχοι της περιοχής.

 

Σχετικά Άρθρα

Δήμαρχος Βριλησσίων: Καμιά συνδρομή από την Πυροσβεστική παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μας

otavoice

Δήμαρχος Θάσου: “Ανόρυξη νέων γεωτρήσεων για την λειψυδρία”

otavoice

Σικυώνιοι Αρχαιολογικοί Περίπατοι: Μια ξεχωριστή εμπειρία ξενάγησης στην Αρχ. Σικυώνα

otavoice

Δ.Πατρέων: Ενημέρωση παιδιών των παιδικών κατασκηνώσεων, για την προσβασιμότητα

otavoice

Δήμαρχος Πεντέλης; «Έπρεπε τα εναέρια μέσα, να έρθουν νωρίτερα»

otavoice

Δ.Λυκόβρυσης-Πεύκης: Άρχισαν εθελοντικές περιπολίες στα δάση της πόλης

otavoice