OTA VOICE
Uncategorized Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Ο Ντράγκι πήρε ψήφο εμπιστοσύνης αλλά η κυβέρνηση καταρρέει

Ψήος εμπιστοσύνης χωρίς αντίκρυσμα για τον Μάριο Ντράγκι.

Σε πρόωρες εκλογές οδηγείται η Ιταλία παρόλο που ο Μάριο Ντράγκι κέρδισε την ψήφο εμπιστοσύνης στη Γερουσία. Ωστόσο η κυβέρνησή του καταρρέει καθώς του γύρισαν την πλάτη τρία μεγάλα κόμματα του κυβερνητικού του συνασπισμού, η Φόρτσα Ιτάλια, η Λέγκα και τα Πέντε Αστέρια που απείχαν από τη διαδικασία.

Ο Ντράγκι έλαβε μόλις 95 ψήφους υπέρ και 38 κατά σε σύνολο 321, καθώς η Φόρτσα Ιτάλια, η Λέγκα και τα Πέντε Αστέρια δεν έλαβαν μέρος στην ψήφο εμπιστοσύνης. Αμέσως μετά το αποτέλεσμα, που ήταν ένα πλήγμα για το κύρος του Ντράγκι  αναμένεται να μεταβεί στο Κυρηνάλιο προεδρικό μέγαρο για να συναντηθεί με τον πρόεδρο Σέρτζιο Ματαρέλα. Κάποια μέσα λένε πως αυτό θα γίνει αύριο το πρωί.

Για πρόωρες εκλογές κάνουν λόγο τα Ιταλικά ΜΜΕ αφού αναμένεται να παραιτηθεί και δίνουν πιθανές ημερομηνίες τις 2 και 9 Οκτωβρίου.

Η πτώση της κυβέρνησης Ντράγκι σημειώνεται σε μια περίοδο που η Ιταλία βρίσκεται στη δίνη των πληθωριστικών πιέσεων καθώς το κύμα ακρίβειας εξακολουθεί να χτυπά την Ευρώπη.

Η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ομολόγου εκτινάχτηκε στο 3,61% μετά τη νίκη του Ντράγκι, διευρύνοντας την ημερήσια άνοδο στις 8 μονάδες βάσης.

Σχετικά Άρθρα

ΗΠΑ: Ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, καταδικάστηκε για δωροδοκία

otavoice

Εκλέχθηκαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οι 14 Αντιπρόεδροί του

otavoice

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ελληνίδα αθλήτρια στίβου θετική σε έλεγχο ντόπινγκ

otavoice

Οι παρεμβάσεις για τις τιμές του ρεύματος – Τα πιθανά σενάρια και οι αντιδράσεις

otavoice

Παραιτήθηκε ο πρώτος υπουργός της Ουαλίας, Βογκάν Γέθινγκ

otavoice

Επανεξελέγη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Ρομπέρτα Μέτσολα

otavoice