OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Τσίπρας: Να σταματήσει ο κ. Μητσοτάκης να θριαμβολογεί πάνω στην καμένη γη

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε περιοδεία στο Ντράφι και την Παλλήνη, που βρέθηκαν στο μέτωπο της καταστροφικής πυρκαγιάς τις προηγούμενες ημέρες και είχε επαφές με ανθρώπους που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται. Στη συνέχεια είχε σύσκεψη με τον δήμαρχο Παλλήνης Αθανάσιο Ζούτσο και τοπικούς φορείς. Παρών ο δήμαρχος Σαρωνικού και τέως περιφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Πέτρος Φιλίππου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον πρωθυπουργό «να σταματήσει να θριαμβολογεί πάνω στην καμμένη γη».

«Οι πυρκαγιές στην Αττική, στην Πελοπόννησο, στη Δαδιά, στη Λέσβο, σε ολόκληρη την Ελλάδα δεν είναι δυστυχώς η τελευταία πράξη μιας διαρκώς επαναλαμβανόμενης εθνικής τραγωδίας», ανέφερε ο κ. Τσίπρας στην δήλωσή του μετά την σύσκεψη με τους τοπικούς φορείς και πρόσθεσε: «Είναι φοβάμαι, ίσως, η τελευταία προειδοποίηση προς όλους μας. Η κλιματική κρίση συνδυασμένη με τη διαχρονική ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού απειλεί καταστροφικά την ισορροπία της ζωής και της φύσης. Και καμιά τραγωδία του παρελθόντος δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για το παρόν και το μέλλον. Ένα μέλλον δυσοίωνο για όλους μας, όσο χρόνο με το χρόνο τα πράγματα χειροτερεύουν και καίγονται χιλιάδες στρέμματα, καταστρέφεται η φύση καταστρέφονται περιουσίες απειλείται η ζωή.

Είναι απαραίτητο να συνειδητοποιήσουμε ότι απέναντι σε αυτό τον Εθνικό κίνδυνο χρειάζεται Εθνικό σχέδιο και εθνική εγρήγορση. Το μόνο βέβαιο είναι ότι απαιτείται αναγνώριση του μεγέθους του προβλήματος και της αδυναμίας της κρατικής μηχανής να το αντιμετωπίσει». Η προετοιμασία για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών δεν γίνεται το καλοκαίρι. Γίνεται τον χειμώνα. Το σχέδιο καταστρώνεται τον χειμώνα».

Σχετικά Άρθρα

Mpox: Ο ΠΟΥ κηρύσσει το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού διεθνώς

otavoice

Δεκαπενταύγουστο με 40άρια και ισχυρά μελτέμια – Η πρόγνωση ανά περιοχή

otavoice

Φωτιά στην Αττική: «Κόκκινες» 78 κατοικίες και συνολικά 92 ακατάλληλες προς χρήση

otavoice

28 ημέρες πυρκαγιά κατακαίει το όρος Όρβηλος- Μηνυτήρια αναφορά του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών

otavoice

Η Ουκρανία κατέλαβε την πόλη Σούτζα, δυνάμεις της εισχώρησαν στη ρωσική επικράτεια

otavoice

Καιρός: Ζέστη και μποφόρ στο Αιγαίο

otavoice