OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Γ. Πατούλης: Αναγκαία η έγκαιρη διασφάλιση πιστώσεων στους πληγέντες δήμους για δράσεις αποκατάστασης και αντιμετώπισης του έκτακτου φυσικού φαινομένου

Αίτημα του Προέδρου της ΚΕΔΕ, Γιώργου Πατούλη προς τους Υπουργούς Εσωτερικών Α. Χαρίτση, Οικονομίας και Ανάπτυξης Ι. Δραγασάκη και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σ. Αραχωβίτη για οικονομική ενίσχυση των Δήμων που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά την επέλαση του Μεσογειακού Κυκλώνα
Το αίτημα της έγκαιρης διασφάλισης πιστώσεων για τους δήμους που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τις καταστροφικές πλημμύρες των τελευταίων ημερών, διατυπώνει με επιστολές του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης προς τους Υπουργούς Εσωτερικών Α. Χαρίτση, Οικονομίας και Ανάπτυξης Ι. Δραγασάκη και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σ. Αραχωβίτη.

Όπως υπογραμμίζει, μετά την καταγραφή των ζημιών, θα ήταν σκόπιμη η έγκαιρη διασφάλιση πιστώσεων στους Δήμους για δράσεις αποκατάστασης σε οικίες, επιχειρήσεις, δημοτικές υποδομές, αγροτικές καλλιέργειες και εκτάσεις που επλήγησαν από το ακραίο καιρικό φαινόμενο.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης τονίζει ότι, με την άμεση οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Εσωτερικών, είναι αναγκαία «η άμεση εκπόνηση μελετών και σχεδίων αυτών για διεκδίκηση ενός ευέλικτου αδειοδοτικού και χρηματοδοτικού πλαισίου με δεσμευτικό απ’ όλες τις πλευρές χρονοδιάγραμμα ώστε να ολοκληρωθούν τα αναγκαία έργα προστασίας του περιβάλλοντος και της άμεσης αποκατάστασης των Δήμων που έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πλημμύρες».

Σχετικά Άρθρα

Συναντήσεις για σημαντικά ζητήματα του Δήμου Κω, είχε στην Αθήνα ο Θ. Νικηταράς

otavoice

Δ.Πυλαίας-Χορτιάτη: Φόρος Τιμής για τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας στο Ασβεστοχώρι

otavoice

Δ.Ηλιούπολης: Ανυπόστατο ψεύδος η δήθεν παραχώρηση Δημοτικού χώρου για εκδήλωση

otavoice

Τελετή Λήξης για τα θερινά προγράμματα του Δήμου Ιλίου

otavoice

Δ.Εορδαίας: Βράβευση για την συμμετοχή του στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2023

otavoice

Γ.Χατζημάρκος: Αύξηση προϋπολογισμού για ενίσχυση τουριστικών επενδύσεων, μέσω του Αναπτυξιακού Νόμου

otavoice