OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμος Δελφών: Ξεκινούν εργασίες οδοποιίας και στη Δημοτική Ενότητα Καλλιέων

Υπεγράφη η σύμβαση και άμεσα ξεκινούν εργασίες για την επισκευή οδοποιίας στη Δημοτική Ενότητα Καλλιέων, η ολοκλήρωση των οποίων θα βελτιώσει τη βατότητα αλλά και την ασφάλεια των δρόμων όπου θα γίνουν παρεμβάσεις.
Το έργο με τίτλο «Συντήρηση και επισκευή δημοτικής οδοποιίας ΔΕ Καλλιέων», προϋπολογισμού 30.000 ευρώ, περιλαμβάνεις τις εξής εργασίες:
  • Διαπλάτυνση υφιστάμενου δρόμου μήκους περίπου 70,00μ εντός του οικισμού της Κοινότητας Μουσουνίτσας ο οποίος σήμερα υφίσταται ως χωμάτινο μονοπάτι πλάτους 1,00μ έως 1,50μ, η κατάσταση του οποίου καθιστά αδύνατη την διέλευση οχημάτων αλλά και πεζών. Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου θα γίνει εκσκαφή και διαπλάτυνση του δρόμου, ενώ επίσης θα διαμορφωθεί τάφρος για την απομάκρυνση των ομβρίων υδάτων που θα οδηγούνται σε παρακείμενο αποδέκτη. Ακόμα, σε σημείο που σήμερα υπάρχει τοίχος από ξηρολιθοδομή θα καθαιρεθεί και θα κατασκευασθεί λιθόκτιστος. Τέλος θα γίνει διάστρωση του δρόμου με υλικό λατομείου (3Α) προκειμένου να εξασφαλισθεί η καλύτερη βατότητα.
  • Τσιμεντόστρωση της Α’ εισόδου της Κοινότητας Καστριώτισσας (δρόμος προς δεξαμενή). Σήμερα, ένα τμήμα του υπάρχοντος δρόμου είναι ήδη τσιμεντοστρωμένο ενώ το υπόλοιπο είναι χωματόδρομος. Με την παρούσα παρέμβαση θα συνεχιστεί η τσιμεντόστρωση από το τέλος της παλιάς, αφού πρώτα γίνει ισοπέδωση – μόρφωση του καταστρώματος της οδού.
Η χρηματοδότηση του έργου προέρχεται από τους ΚΑΠ 2022.
Με δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Καλλιέων κ. Χαρίλαος Αγαπητός τόνισε τη σημασία που έχουν για την καθημερινότητα των πολιτών οι εν λόγω παρεμβάσεις, εξαίροντας ταυτόχρονα τη συνεργασία με τους κατά τόπους Προέδρους μέσω της οποίας δρομολογούνται έργα στις Τοπικές Κοινότητες ανά το δήμο. «Σκοπός μας είναι το σύνολο των Κοινοτήτων του Δήμου να βιώνει στην πράξη το ενδιαφέρον μας, αφήνοντας κατά μέρους τα λόγια, κάνοντας πράξεις».

Σχετικά Άρθρα

Δ. Ιλίου: Πολιτιστικός Σεπτέβρης 2024 – Το πρόγραμμα

otavoice

Δ.Β.Κυνουρίας: Μουσική βραδιά κάτω από την πανσέληνο του Αυγούστου

otavoice

Δ.Ηρακλείου Αττικής: Ανοικτό το Κτήμα Φιξ την Δευτέρα 19/8 για την Αυγουστιάτικη πανσέληνο

otavoice

Συνεργασία των Δήμων Ρεθύμνης και Νάπολης Ιταλίας

otavoice

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας στη λαϊκή συνέλευση κατοίκων στη Δόξα Γορτυνίας

otavoice

Κ. Τζιούμης: «Οι συνδημότες μας βλέπουν ότι δουλεύουμε»

otavoice