OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Ασταμάτητη Εθνική, καθάρισε 99-79 την Ουκρανία- Οργίασε ο Γιάννης

Οργίασε στο παρκέ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο (41π., 9 ριμπ.) και οδήγησε την Ελλάδα στη νίκη απέναντι στην Ουκρανία (99-79) και στην 1η θέση του 3ου ομίλου του EuroBasket 2022.

Ο σούπερ Γιάννης καθήλωσε το κοινό και σταμάτησε στους 41 πόντους απέναντι στην Ουκρανία (με 13/16 δίποντα, 15/18 βολές, 0/2 τρίποντα), μαζί με 9 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 1 ασίστ σε μόλις 23:57!

Από 13 πόντους πρόσθεσαν οι Τάιλερ Ντόρσεϊ και Νικ Καλάθης (7ασ., 5ρ.).

Η Ελλάδα έκανε το 4-0 στον όμιλο και κατέκτησε την 1η θέση. Πλέον περιμένει την τελευταία αγωνιστική στον 4ο όμιλο της Πράγας, προκειμένου να μάθει ποιος θα είναι ο αντίπαλός της στη φάση των «16».

Το ματς – Η κακή εικόνα στο πρώτο ημίχρονο 

Ο… νόμος του Γιάννης Αντετοκούνμπο. Ο Greek Freak τον εφάρμοσε από την πρώτη στιγμή του πρώτου δεκαλέπτου και η Ελλάδα είχε τόσο τον έλεγχο, όσο και τη διαφορά.

Σε 6:57 μέτρησε 9 πόντους, με εντυπωσιακές φάσεις, μαζί με 4 ριμπάουντ. Και η γαλανόλευκη προηγήθηκε με σκορ 10-2.

Η Ουκρανία αντέδρασε, βρίσκοντας πόντους από τον Σβι Μιχάιλιουκ και παρά την καλή άμυνα του Κώστα Παπανικολάου.

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ έκανε δύο γρήγορα φάουλ (ένα αντιαθλητικό και ένα επιθετικό) και όταν πλέον ο Γιάννης αποσύρθηκε, άρχισαν τα προβλήματα.

Ο Γιώργος Παπαγιάννης δεν κατάφερε να περιορίσει ή να νικήσει τον Αρτέμ Πουστοβόι, η Ελλάδα έκανε αρκετά λάθη και κακές επιλογές στην επίθεσή της, με αποτέλεσμα η Ουκρανία να προηγηθεί για πρώτη φορά με 25-22.

Για ένα μεγάλο διάστημα, στο πρώτο ημίχρονο, η ελληνική άμυνα αδυνατούσε να διατηρήσει ανέπαφο το καλάθι της και οι ουκρανοί έφταναν πολύ εύκολα σε αυτό.  Οπότε ό,τι και αν κέρδιζε στην επίθεση, το έχανε στην άμυνα.

Μία τεχνική ποινή στον Δημήτρη Ιτουδη, για διαμαρτυρία, έφερε την αντίπαλο της Εθνικής για πρώτη φορά στο +4 (36-32).

Η Ελλάδα μείωσε με βολές από τον Γιάννη, ο οποίος σε εκείνο το σημείο είχε 14 πόντους και 6 ριμπάουντ. Όμως το πρόβλημα στην άμυνα παρέμενε. Κυρίως απέναντι στον Σάνον, ο οποίος στηρίχθηκε στην ταχύτητα και στο άναρχο (αλλά αποτελεσματικό) στυλ παιχνιδιού του.

Ο γκαρντ των Ουκρανών ήταν αυτός, με τρίποντο, που έφερε την ομάδα του στο +5 και ένα δίποντο του Μιχάιλιουκ στον επόμενη φάση, οδήγησε την Ουκρανία στη μέγιστη διαφορά της (+7, 37-44).

Στο πρώτο ημίχρονο, οι Ουκρανοί έκαναν τη… ζημιά τόσο κοντά στο καλάθι (26 έναντι 18 πόντων), όσο και στην εκμετάλλευση των 7 ελληνικών λαθών (9 πόντοι απ΄αυτά). Βέβαια κατέφυγαν σε σκληρό παιχνίδι ειδικά πάνω στον Αντετοκούμπο και δέχτηκαν καθυστερημένα μόλις μια ποινή για αντιαθλητικό παιχνίδι.

Η ώρα του Γιάννη και το ξύπνημα του γαλάζιου γίγαντα 

Η τρίτη περίοδος ήταν μία άλλη υπόθεση. Αποκλειστικά του Γιάννη Αντετοκούνμπο.
Σημείωσε 15 πόντους, από τους 33 σε εκείνο το σημείο, διαλύοντας κάθε πιθανή αμυντική προσέγγιση της Ουκρανίας.

Η Εθνική όχι μόνο κάλυψε τη διαφορά, αλλά ξέφυγε στο σκορ με 7 πόντους (60-53). Όταν ο Γιάννης αποσύρθηκε στον πάγκο, ήρθε ο Νικ Καλάθης για να αποτελειώσει το ματς. Δύο τρίποντα στο φινάλε της 3ης περιόδου και η Ελλάδα ολοκλήρωσε με σκορ 71-57.

Από εκεί και πέρα, το ματς είχε σχεδόν κριθεί. Ο Ντόρσεϊ, παρά το κακό ξεκίνημα, λόγω των φάουλ, έδωσε πόντους και η Ελλάδα ήταν τυπική σε άμυνα και επίθεση μέχρι το φινάλε και το 4-0 στον όμιλο.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 23-20, 39-46, 71-57, 99-79.

 Οι συνθέσεις:

ΕΛΛΑΔΑ (Δημήτρης Ιτούδης): Αγραβάνης 5 (1), Γιάννης Αντετοκούνμπο 41, Θανάσης Αντετοκούνμπο 2, Καλάθης 13 (3), Ντόρσεϊ 13 (1), Λαρεντζάκης 2, Λούντζης 2, Παπαγιάννης 6, Παπανικολάου 4 (1), Παπαπέτρου 4, Σλούκας 7 (1).

ΟΥΚΡΑΝΙΑ (Αϊνάρς Μπαγκάτσκις): Μπλίζνιουκ 4, Μπομπρόφ 3 (1), Λεν 10 (2), Μίχαϊλιουκ 16 (1), Πούστοβι 6, Σάνον 16 (3), Σκαπίντσεφ 4, Σιντόροφ 10 (2), Τκατσένκο 8, Ζότοφ 2.

Σχετικά Άρθρα

Συνεχίζεται η δίκη για την τραγωδία στο Μάτι – Αύριο η «μαύρη» επέτειος έξι χρόνων

otavoice

Δράμα: Για έκτη μέρα μαίνεται η φωτιά στο όρος «Φαλακρό»

otavoice

Ν. Υόρκη: Η ομογένεια τίμησε τους πεσόντες της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο

otavoice

ΕΕ: Συνάντηση των ΥΠΕΞ στις Βρυξέλλες – Δυσαρέσκεια για τις επισκέψεις του Όρμπαν

otavoice

ΑΑΔΕ: Εντείνονται οι έλεγχοι – Πού θα επικεντρωθούν τις επόμενες ημέρες, 885 υποθέσεις στο στόχαστρο

otavoice

Τελευταία ημέρα καύσωνα σήμερα, καταιγίδες και σταδιακή υποχώρηση της θερμοκρασίας από Τρίτη

otavoice