OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Ουκρανία: Ένας Ιταλός δημοσιογράφος τραυματίστηκε από νάρκη στη Χερσώνα

Ένας Ιταλός δημοσιογράφος, ο Ματία Σόρμπι, τραυματίστηκε από έκρηξη νάρκης στην περιοχή της Χερσώνας, στη νότια Ουκρανία.

Την ανακοίνωση για τον τραυματισμό του δημοσιογράφου έκανε ο Ρωσικός Στρατός. Ο Σόρμπι νοσηλεύεται σε νοσοκομείο που ελέγχεται από τη Μόσχα.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι το συμβάν σημειώθηκε στις 29 Αυγούστου, ενώ ο Ματία Σόρμπι κάλυπτε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις από την πλευρά του ουκρανικού στρατού, ο οποίος έχει περάσει στην αντεπίθεση, με στόχο να ανακαταλάβει την περιοχή

Το αυτοκίνητο στο οποίο βρισκόταν έπεσε σε νάρκη, κοντά στα σύνορα, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο οδηγός του και να τραυματιστεί σοβαρά ο δημοσιογράφος.

Σύμφωνα με το υπουργείο και όπως μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ρώσοι στρατιώτες έσπευσαν να βοηθήσουν τον Σόρμπι, υπό «καταιγισμό πυρών», τον έβγαλαν από το όχημα και τον μετέφεραν σε νοσοκομείο. Φέρει πολλά τραύματα και η κατάστασή του είναι σταθερή, διαβεβαίωσε το υπουργείο, υποστηρίζοντας ότι ο ουκρανικός στρατός κατεύθυνε σκοπίμως τον δημοσιογράφο σε μια επικίνδυνη ζώνη για να κατηγορήσει στη συνέχεια τη Μόσχα για τον θάνατό του.

Ο στρατός έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο του δημοσιογράφου, ξαπλωμένου σε ένα κρεβάτι νοσοκομείου, να μιλάει στα ιταλικά. Η Μόσχα δεν διευκρίνισε για ποιο μέσο ενημέρωσης εργαζόταν ο τραυματίας.

Αφότου ξεκίνησε ο πόλεμος, στις 24 Φεβρουαρίου, έχουν σκοτωθεί οκτώ δημοσιογράφοι, σύμφωνα με τους Δημοσιογράφους Χωρίς Σύνορα.

Σχετικά Άρθρα

Προελαύνουν οι Ουκρανοί σε ρωσικό έδαφος- Οργή της Μόσχας για την είσοδο δημοσιογράφων

otavoice

Φωτιά στους Φούρνους- Εκκένωση περιοχών- Άνεμοι 8 μποφόρ

otavoice

Γάζα: Ισραηλινό σφυροκόπημα μετά τις συνομιλίες, πάνω από 40.000 οι νεκροί – Χαμάς: Ψευδαισθήσεις τα περί κατάπαυσης πυρός

otavoice

Πάνω από 50 ρουκέτες έριξε η Χεζμπολάχ στο Βόρειο Ισραήλ

otavoice

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς κατηγορία κινδύνου 4 για σήμερα

otavoice

Λίβανος: Τουλάχιστον εννέα νεκροί μετά από αεροπορική επίθεση του Ισραήλ

otavoice