OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Ο Δήμος Νάουσας παρουσίασε το τουριστικό προϊόν της πόλης σε επαγγελματίες και φορείς του τουρισμού της Θεσσαλονίκης

«Συγνώμη αλλά δεν έχουμε παραλίες! – Sorry, no beaches» είναι το μότο του Δήμου Νάουσας, με το οποίο «λανσάρει» την πόλη στο εξωτερικό. Διότι η Νάουσα μπορεί να μην έχει παραλίες, αλλά έχει δεκάδες άλλες ομορφιές και σημαντικούς λόγους για να τη γνωρίσει κανείς! Όπως ανέφερε ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Κουτσογιάννης, «τα τελευταία δύο χρόνια εργαζόμαστε πάνω στο να χτίσουμε μια καμπάνια με ολοκληρωμένο το τουριστικό προϊόν, με την οποία ωστόσο δημιουργούμε την ερώτηση στον ξένο που έχει ταυτίσει την Ελλάδα με το δίπτυχο ήλιος – θάλασσα: δηλαδή τι έχετε που να αξίζει τον κόπο να σας επισκεφτούμε;».

Η καμπάνια παρουσιάστηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη, σε κλειστή εκδήλωση, μόνο για επαγγελματίες και φορείς του τουρισμού, με στόχο η δημιουργία συνεργειών. «Αναζητούμε συμμάχους και θέλουμε η Νάουσα να γίνει τουριστικά η πόλη – δορυφόρος της Θεσσαλονίκης, να έρχεται κόσμος που επιλέγει τη Θεσσαλονίκη και στη Νάουσα, έστω μονοήμερη εκδρομή ή για κάποιες διανυκτερεύσεις», εξήγησε ο κ. Κουτσογιάννης.

Πώς, όμως, υποδέχονται το «Sorry no beaches» στο εξωτερικό; Ο κ. Κουτσογιάννης απαντά πως έχει παρουσιαστεί ήδη σε διάφορες πόλεις και η ανταπόκριση ήταν ενθουσιώδης. «Ο κόσμος γελάει στην αρχή και μετά μας ρωτάει γεμάτος περιέργεια», επισήμανε, εξηγώντας πως συτό έγινε και στη Στοκχόλμη και στην Αγία Πετρούπολη και στη Βαρσοβία, όπου ο Δήμος Νάουσας πήγε, συμμετέχοντας στη Διπλωματία των Πόλεων, που διοργάνωσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης που έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, ο Δήμος Νάουσας έδειξε μια πόλη «με δεκάδες κρυμμένες εκπλήξεις, πανέμορφη, ήσυχη, με φοβερή φύση και μοναδικό κρασί, με πλούσιο πολιτισμικό παρελθόν, ιδιαίτερες γειτονιές και απολαυστικά τοπικά προϊόντα. Εικόνες, γεύσεις, εμπειρίες, δρώμενα και μνήμες περιπλέκονται στα μονοπάτια της. Πλούσια αρχοντικά, παλιές βιομηχανίες, νερόμυλοι, οι ναοί με τα καμπαναριά τους, το ποτάμι, το πράσινο. Μία πόλη που σε ταξιδεύει, μία περιοχή που σε μαγεύει, ένας τόπος που σε αποπλανεί. Κι ας μην έχει παραλίες…».

Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο πρόξενος των ΗΠΑ Γκρέγκορι Φλέγκερ, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Κεντρικής Μακεδονίας. Αλέξανδρος Θάνος και ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων του δήμου Θεσσαλονίκης Σπύρος Πέγκας.

 

Σχετικά Άρθρα

Η ΔΕ Κασσάνδρας σφράγισε τις δύο πισίνες της μοιραίας κατασκήνωσης

otavoice

Δήμαρχος Βριλησσίων: Καμιά συνδρομή από την Πυροσβεστική παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μας

otavoice

Δήμαρχος Θάσου: “Ανόρυξη νέων γεωτρήσεων για την λειψυδρία”

otavoice

Σικυώνιοι Αρχαιολογικοί Περίπατοι: Μια ξεχωριστή εμπειρία ξενάγησης στην Αρχ. Σικυώνα

otavoice

Δ.Πατρέων: Ενημέρωση παιδιών των παιδικών κατασκηνώσεων, για την προσβασιμότητα

otavoice

Δήμαρχος Πεντέλης; «Έπρεπε τα εναέρια μέσα, να έρθουν νωρίτερα»

otavoice