OTA VOICE
Uncategorized Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Παρέμβαση του ΥΠΕΞ ζητά η Αρμενική Επιτροπή στην αθλιότητα του Αζέρου Πρέσβη

Οργή και αγανάκτηση έχει προκαλέσει η πρωτοφανής επίθεση του Αζέρου Πρέσβη στην Αθήνα κατά των συμμετεχόντων αρμενίων και ελλήνων πολιτών, αλλά και μελών του ελληνικού κοινοβουλίου στην διαμαρτυρία κατά της επιθετικότητας του Αζερμπαϊτζάν στα εδάφη της Αρμενίας.

Η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδας που διοργάνωσε την περασμένη Κυριακή την συγκέντρωση απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών και ζητά άμεσα να παρέμβει και να αποκαταστήσει το κύρος της χώρας και των θεσμών της που προσέβαλε ο αζέρος διπλωμάτης.

Για την αρενική κοινότητα αλλά και για τον ελληνικό λαό το συγκεκριμένο πρόσωπο έχει κηρυχθεί persona nonn grata και δεν μπορεί να βρίσκεται επί ελληνικού εδάφους.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Εκατοντάδες μέλη της Αρμενικής Κοινότητας της Αθήνας πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022, καταδικάζοντας την ένοπλη επίθεση του Αζερμπαϊτζάν κατά του κυρίαρχου εδάφους της Δημοκρατίας της Αρμενίας. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν εκπρόσωποι τους Ελληνικού Κοινοβουλίου καθώς και ελληνικές οργανώσεις, που εξέφρασαν την υποστήριξή τους στον Αρμενικό λαό.

Στο γεγονός αυτό αναφέρθηκε με εξαιρετικά προσβλητικούς χαρακτηρισμούς ο Πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδα, με αναρτήσεις του στα κοινωνικά δίκτυα, χαρακτηρίζοντας κουρέλια τα εθνικά σύμβολα, τους Έλληνες πολίτες και τους εκπροσώπους του Κοινοβουλίου της Ελλάδας.

Το θράσος και η προκλητικότητα του επίσημου εκπροσώπου του Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδα αντανακλά την πολιτική βίας και απειλών της χώρας του. Ξεπερνά δε κάθε πλαίσιο ξένης διπλωματικής παρουσίας στη χώρα μας, με απροκάλυπτη επίθεση εναντίον Ελλήνων πολιτών. Είναι απαράδεκτη, ανήκουστη και καταδικαστέα, παράλληλη με την στάση της Τουρκίας, του “μέντορα” του Αζερμπαϊτζάν, και την ίδια απειλητική και προκλητική συμπεριφορά που επιδεικνύει εναντίον της Ελλάδας.

Θέτουμε το ζήτημα υπόψη του Υπουργείου και αναμένουμε την άμεση αντίδραση του.

ΑΡΜΕΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΛΑΔΑΣ

Σχετικά Άρθρα

Ευρυτανία: Φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Μάραθος

otavoice

Ζελένσκι: Ο ουκρανικός στρατός ενισχύει τις θέσεις του στο Κουρσκ

otavoice

Χαλκιδική: Νεκρό 8χρονο παιδί που κατέρρευσε μπροστά στους γονείς του

otavoice

ΗΠΑ: Η Χάρις συνεχίζει την προεκλογική εκστρατεία της – Τραμπ: «Είναι τρελή»

otavoice

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στους Φούρνους – Σε ύφεση το μέτωπο

otavoice

Πέθανε ο Αλέν Ντελόν στα 88 του χρόνια

otavoice