OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Ρωσική… επανάσταση στην επιστράτευση του Πούτιν: «Δεν πρόκειται να πεθάνω για αυτόν»

Γενική αναταραχή φαίνεται πως έχει προκαλέσει η απόφαση του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν να προχωρήσει σε μερική επιστράτευση, προκειμένου να ενισχύσει τον ρωσικό στρατό που πολεμά στην Ουκρανία.

Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων, που πραγματοποιήθηκαν στη Ρωσία, συνελήφθησαν 1.026 άτομα, ενώ σύμφωνα με ΜΚΟ, που ειδικεύεται στην καταμέτρηση συλλήψεων, σημειώθηκαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε 38 πόλεις.

Την ίδια ώρα, όλο και περισσότεροι άνδρες νεαρής ηλικίας εγκαταλείπουν τη χώρα τους, προκειμένου να μην στρατευτούν.

Ρωσία

Η απόφαση να γίνει επιστράτευση, έστω και μερική, είναι η πρώτη του είδους στη χώρα μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και λήφθηκε καθώς οι ρωσικές δυνάμεις υφίστανται μεγάλες απώλειες από τα προελαύνοντα ουκρανικά στρατεύματα στα ανατολικά της χώρας.

Οι πρώτες διαμαρτυρίες πραγματοποιήθηκαν στη Σιβηρία, με τους διαδηλωτές να κινδυνεύουν να φυλακιστούν σύμφωνα με τους νόμους που απαγορεύουν την κριτική στις ένοπλες δυνάμεις. 

Βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ανθρώπους να κάνουν πορεία στους δρόμους της Μόσχας φωνάζοντας «όχι στον πόλεμο» και μαζικές συλλήψεις από ένοπλους αστυνομικούς με βαρύ εξοπλισμό.

Ένας διαδηλωτής οδηγήθηκε σε κράτηση στο Νοβοσιμπίρσκ αφού φώναξε στους αστυνομικούς και τους αξιωματικούς της FSB σε μια συγκέντρωση: «Δεν πρόκειται να πεθάνω για τον Πούτιν ή για σένα!».

Σχετικά Άρθρα

Mpox: Ο ΠΟΥ κηρύσσει το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού διεθνώς

otavoice

Δεκαπενταύγουστο με 40άρια και ισχυρά μελτέμια – Η πρόγνωση ανά περιοχή

otavoice

Φωτιά στην Αττική: «Κόκκινες» 78 κατοικίες και συνολικά 92 ακατάλληλες προς χρήση

otavoice

28 ημέρες πυρκαγιά κατακαίει το όρος Όρβηλος- Μηνυτήρια αναφορά του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών

otavoice

Η Ουκρανία κατέλαβε την πόλη Σούτζα, δυνάμεις της εισχώρησαν στη ρωσική επικράτεια

otavoice

Καιρός: Ζέστη και μποφόρ στο Αιγαίο

otavoice