OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Σύρος: Εγκαινιάστηκε η έκθεση για την Γενοκτονία των Αρμενίων

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας στην Ερμούπολη της Σύρου, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022, με θέμα “Η Γενοκτονία των Αρμενίων και η εγκατάσταση των Αρμενίων προσφύγων στην Ελλάδα”, παρουσία των δημοτικών, περιφερειακών αρχών της πόλης και εκπροσώπων των πολιτιστικών-κοινωνικών συλλόγων της Σύρου.
Σε μια ιστορική αίθουσα, στο κέντρο της Πλατείας Μιαούλη της πρωτεύουσας των Κυκλάδων, θα φιλοξενείται η έκθεση έως την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου.

Στην εναρκτήρια ομιλία του ο Πρόεδρος της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ελλάδας κ. Χαρούτ Σπαρταλιάν, τόνισε πως τη χρονιά αυτή συμπληρώνονται 100 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης και την Μικρασιατική τραγωδία, οταν εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες από τις ιστορικές περιοχές της Μικράς Ασίας, Έλληνες και Αρμένιοι, κατέφυγαν στη φιλόξενη Ελλάδα, για να γλιτώσουν από τις απάνθρωπες τακτικές της Τουρκίας κατά την εφαρμογή του παντουρκικού της οράματος.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Σύρου κ. Νικόλαος Λειβαδάρας, η εκπρόσωπος της πρεσβείας της Δημοκρατίας της Αρμενίας κα. Αρμινέ Αλεξανιάν και ο Αρχιεπίσκοπος Ορθοδόξων Αρμενιων Ελλαδας κ. Κεγαμ Χατσεριάν.
Μικρασιατικά τραγούδια με σαντούρι και λαούτο ερμήνευσαν η Γεωργία Λίτσα και ο Δημήτρης Μαραγκός.
Ο οπτικοακουστικός εξοπλισμός ήταν προσφορά της εταιρίας Κοντιζά.

Η ενδιαφέρουσα έκθεση ιστορικής φωτογραφίας περιλαμβανει σπάνιες ανέκδοτες φωτογραφίες από την Γενοκτονία, αλλά και την άφιξη και εγκατάσταση των Αρμενίων προσφύγων στην Ελλάδα του μεσοπολέμου, και μετέπειτα, με ιδιαίτερη αναφορά στο Ορφανοτροφείο της Near East Relief της Σύρου, καθώς και αυθεντικές καρτ ποστάλ από την προσωπική συλλογή του Δημάρχου κου Νικολάου Λειβαδάρα της ζωής στη Σμύρνη πριν από την καταστροφή .

Σχετικά Άρθρα

Ο ιδρυτής του otavoice σχολιάζει αυτοδιοικητικά στο “Σημείο Αναφοράς” (Attica TV)

otavoice

Ο Δήμος Αθηναίων δικαιώνεται με παρέμβαση στο ΣτΕ

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «Το απόστημα θα σπάσει- Δίνουμε ένα τέλος σε όλα αυτά που πληγώνουν τους πολίτες»

otavoice

Η ΚΕΔΕ στο Forum του ΟΗΕ για τους στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης

otavoice

Δ.Βριλησσίων: Ολοκληρώθηκαν οι διαγραμμίσεις, σε περισσότερες από 100 διαβάσεις πεζών

otavoice

Δ.Πύργου: Τιμήθηκαν οι πατριώτες που εκτελέστηκαν στα Φονικά από τους Ναζί

otavoice