OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Συναγερμός στην Φλόριντα- Αναβαθμίστηκε σε κατηγορία 4 ο τυφώνας Ian

Ο τυφώνας Ian ενισχύεται σε καταιγίδα κατηγορίας 4 καθ’ οδόν προς τη Φλόριντα καθώς εκατομμύρια κάτοικοι προειδοποιήθηκαν να εκκενώσουν τις περιοχές που θα χτυπήσει.

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η πολιτεία της Φλόριντα. 

Ο τυφώνας Ian – τώρα μια ισχυρότερη και «εξαιρετικά επικίνδυνη» καταιγίδα κατηγορίας 4 – έχει αρχίσει να πλήττει τη Φλόριντα με μεγάλες πλημμύρες και καταστροφικούς ανέμους καθώς προχωρά σε μεγάλο τμήμα της δυτικής ακτής της πολιτείας με τη δυνατότητα μέσα σε λίγες ώρες να προκαλέσει καταστροφικές πλημμύρες και απειλητικές για τη ζωή κύμα καταιγίδας.

Δεν αποκλείεται σε λίγες ώρες να αναβαθμιστεί στην κατηγορία 5.

Ο τυφώνας Ίαν έριξε το ρεύμα σε όλη την Κούβα και τώρα κατευθύνεται προς τη Φλόριντα όπου οι αξιωματούχοι ζητούν εκκένωση
«Οι συνθήκες επιδεινώνονται γρήγορα κατά μήκος της νοτιοδυτικής ακτής της Φλόριντα», δήλωσε το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων το πρωί της Τετάρτης, με το κέντρο του Ίαν να απέχει μόλις 55 μίλια από την ακτή. Οι μέγιστοι παρατεταμένοι άνεμοι του ήταν 155 mph – μόλις 2 mph λιγότερο από την κατηγορία 5, είπε το κέντρο στις 7 π.μ. ET.

Η περιοχή μεταξύ Νάπολης και Σαρασότα αντιμετωπίζει την υψηλότερη απειλή επικίνδυνης καταιγίδας, ανέφερε το κέντρο τυφώνων. Περισσότεροι από 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει συμβουλές να φύγουν, συμπεριλαμβανομένων 1,75 εκατομμυρίων με εντολή υποχρεωτικής εκκένωσης – δεν είναι καθόλου μικρό σε μια πολιτεία με μεγάλο πληθυσμό ηλικιωμένων, ορισμένοι από τους οποίους πρέπει να μετακινηθούν από κέντρα μακροχρόνιας φροντίδας.

Αφού χτύπησε την Κούβα την Τρίτη και άφησε ένα μπλακ άουτ σε όλο το νησί, ο Ίαν στοχεύει στην ευάλωτη ακτή του Κόλπου της Φλόριντα, όπου οι κάτοικοι επιβιβάζονται και φεύγουν σωρηδόν σε γεμάτους αυτοκινητόδρομους. Σχολεία, σούπερ μάρκετ, θεματικά πάρκα, νοσοκομεία και αεροδρόμια έχουν ανακοινώσει κλείσιμο. Το Πολεμικό Ναυτικό μετακίνησε τα πλοία του και το Λιμενικό Σώμα έκλεισε τα λιμάνια.

Τμήματα της πολύ νότιας Φλόριντα έχουν ήδη αρχίσει να αισθάνονται τα πρώτα αποτελέσματα της καταιγίδας, με τροπικούς ανέμους και τουλάχιστον δύο πιθανούς ανεμοστρόβιλους που αναφέρθηκαν στην κομητεία Broward, συμπεριλαμβανομένου του αεροδρομίου North Perry, όπου υπέστησαν ζημιές αεροπλάνα και κρεμάστρες. Μεγάλες πλημμύρες αναφέρθηκαν στο Κι Γουέστ λόγω της καταιγίδας, μαζί με διακοπές ρεύματος.

«Η ώρα για εκκένωση είναι τώρα», δήλωσε την Τρίτη ο διευθυντής διαχείρισης έκτακτης ανάγκης του Τμήματος Φλόριντα, Κέβιν Γκάθρι, αποκαλώντας τον Ίαν «μια εκδήλωση σε όλη την πολιτεία».

Σχετικά Άρθρα

Δέκα ερωταπαντήσεις για το ενεργειακό κόστος και τα νέα μέτρα στήριξης

otavoice

Έξι βουλευτές υποψήφιοι στην εκλογή νέου προέδρου της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης

otavoice

Μπάιντεν: Θα εξέταζα να αποσυρθώ, εάν προέκυπτε ιατρικό πρόβλημα

otavoice

Γιατί η δήμαρχος του Παρισιού βούτηξε στον Σηκουάνα

otavoice

Φωτιά στο Σοφικό: Φόβοι για αναζωπυρώσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας

otavoice

Ρ. Μέτσολα: Οι προκλήσεις της Κύπρου είναι προκλήσεις της ΕΕ

otavoice