OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Στους 44 οι νεκροί στην Φλόριντα- Κλειστός ο I-75, προβλήματα στην αλυσίδα ανεφοδιασμού

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων θανάτων από τον τυφώνα Ίαν αυξήθηκε σε τουλάχιστον 44, οι περισσότεροι από αυτούς στην κομητεία Λι της Φλόριντα.

Οι ιατροδικαστές της περιφέρειας της Φλόριντα αναφέρουν θανάτους από τυφώνα στην Επιτροπή Ιατροδικαστών (MEC) μετά από αυτοψία, αφού επιβεβαίωσαν ότι ο θάνατος σχετίζεται με καταιγίδα.

Η κομητεία Lee υπέστη το μεγαλύτερο βάρος του τυφώνα κατηγορίας 4 με το Τμήμα Επιβολής του Νόμου της Φλόριντα (FDLE) να επιβεβαιώνει τουλάχιστον 30 θανάτους.

Επιπλέον, το FDLE ανέφερε τρεις θανάτους στην κομητεία Collier και έναν στην κομητεία Hendry.

Η κομητεία Sarasota έχει τρεις επιβεβαιωμένους θανάτους, ενώ η κομητεία Manatee είχε έναν νεκρό.

Στην κομητεία Λέικ, ένα άτομο έχασε τη ζωή του και στην κομητεία Volusia, πέντε θάνατοι αποδόθηκαν στον τυφώνα Ίαν. Οι αρχές δεν έχουν δώσει στη δημοσιότητα τα αίτια του θανάτου.

Ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί καθώς τα νερά της πλημμύρας υποχωρούν και οι ομάδες έρευνας είναι σε θέση να φτάσουν σε περιοχές που είχαν αρχικά αποκοπεί από την καταιγίδα.

Το Interstate 75 της Φλόριντα παραμένει σε μεγάλο βαθμό αδιάβατο το απόγευμα του Σαββάτου μετά το κλείσιμο λόγω πλημμύρας.

Το Υπουργείο Μεταφορών της Φλόριντα δήλωσε σε μια ανακοίνωση αργά την Παρασκευή ότι το I-75 δεν ήταν πλέον ασφαλές για τους αυτοκινητιστές λόγω της ανόδου των νερών του ποταμού Myakka.

“Λόγω της ανόδου του νερού, το I-75 και στις δύο κατευθύνσεις είναι πλέον κλειστό από το μίλι 179 (North Port / Toledo Blade Blvd) έως το μίλι 191 (Englewood / Jacaranda Blvd)”, εξήγησε.

Όσοι ταξίδευαν με το I-75 στη νοτιοδυτική Φλόριντα έλαβαν οδηγίες να αναζητήσουν μια εναλλακτική διαδρομή ή να ακολουθήσουν μια λίστα με παρακάμψεις.

Οι οδηγοί συμβουλεύτηκαν να αποφεύγουν το I-75 μεταξύ των δεικτών μιλίων 179 και 193.

Μια ηλεκτρονική πινακίδα αυτοκινητόδρομου βρίσκεται αναποδογυρισμένη σε μια πινακίδα πληροφοριών αυτοκινητόδρομου που δείχνει το δρόμο προς το Interstate 75, στο Fort Myers, Φλόριντα, Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2022, μετά τον τυφώνα Ian.
Μια ηλεκτρονική πινακίδα αυτοκινητόδρομου βρίσκεται αναποδογυρισμένη σε μια πινακίδα πληροφοριών αυτοκινητόδρομου που δείχνει το δρόμο προς το Interstate 75, στο Fort Myers, Φλόριντα, Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2022, μετά τον τυφώνα Ian. (AP Photo/Tim Reynolds)

Το Σάββατο, η FDOT είπε ότι το διακρατικό ήταν κλειστό μόνο προς νότο στην Έξοδο 193 και βόρεια στην Έξοδο 179.

Το τμήμα το είπε και η Περιπολία Αυτοκινητοδρόμων της Φλόριντα θα συνεχίσει να παρακολουθεί τον ποταμό και τη γέφυρα.

Το FDOT είναι επίσης σε επαφή με το WAZE, την Google και τους Χάρτες Apple.

Τα οχήματα κάθονται σε πλημμυρικά νερά στην πλευρά του Interstate 75 στο North Port, Fla., μετά τον τυφώνα Ian, Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2022.
Τα οχήματα κάθονται σε πλημμυρικά νερά στην πλευρά του Interstate 75 στο North Port, Φλόριντα, μετά τον τυφώνα Ian, Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2022. (AP Photo/Steve Helber)

Οι Floridians έλαβαν οδηγίες να επισκεφτούν το www.FL511.com ή να κατεβάσουν την εφαρμογή για ενημερωμένες πληροφορίες

Αναμένονταν μεγάλες καθυστερήσεις στην περιοχή και οι οδηγοί ειδοποιήθηκαν να σχεδιάσουν ανάλογα.

“Το Florida Highway Patrol εργάζεται όλο το εικοσιτετράωρο με το @MyFDOT και τους συνεργάτες του για να ανταποκριθεί στο κλείσιμο γεφυρών και δρόμων”, έγραψε το πρακτορείο στο Twitter.
“Το Florida Highway Patrol εργάζεται όλο το εικοσιτετράωρο με το @MyFDOT και τους συνεργάτες του για να ανταποκριθεί στο κλείσιμο γεφυρών και δρόμων”, έγραψε το πρακτορείο στο Twitter. (Τμήμα Ασφάλειας Αυτοκινητοδρόμων και Μηχανοκίνητων Οχημάτων Φλόριντα και Περιπολία Αυτοκινητοδρόμων της Φλόριντα μέσω Twitter)

“Οι παρακάμψεις αναμένεται να είναι σε ισχύ έως ότου υποχωρήσει το νερό. Οδηγήστε με προσοχή στην περιοχή καθώς υπάρχουν και άλλες πλημμύρες στην περιοχή”, έγραψε η FDOT.

Οι εικόνες έδειχναν αυτοκίνητα σε αδιέξοδο νωρίτερα σήμερα το πρωί – μερικά από τα οποία έφεραν προμήθειες έκτακτης ανάγκης.

Ο Μαξ Γκόρντεν της Fox Weather είπε ότι το κλείσιμο είχε ρίξει «μεγάλο κλειδί» σε αυτές τις επιχειρήσεις, με το Ναυτικό της Cajun να ανησυχεί ότι δεν είχε αρκετές προμήθειες για να δώσει σε όσους έχουν ανάγκη μετά τον τυφώνα Ian .

Σχετικά Άρθρα

Αιματοκύλισμα στην Χαν Γιουνίς: 70 άτομα σκοτώθηκαν από ισραηλινές επιθέσεις

otavoice

Μαγιόρκα: «Όχι στον υπερτουρισμό» – Χιλιάδες άνθρωποι στους δρόμους

otavoice

«Συναγερμός» για τη λειψυδρία – «Καμπανάκι» για τα αποθέματα νερού στην Αττική

otavoice

Πυρκαγιά στη Βρυσιά Ρόδου – Επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις

otavoice

Ο ισραηλινός στρατός έδωσε εντολή εκκένωσης μέρους της Χαν Γιουνίς για να επέμβει

otavoice

Μακρόν: Η Γαλλία είναι πολύ περήφανη που φιλοξενεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες

otavoice