OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

ΥΠΕΞ: Αποτροπιασμό προκαλεί η εκτέλεση άοπλων Αρμενίων αιχμαλώτων από δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν

“Αποτροπιασμό προκαλούν οι φρικτές αναφορές για την εκτέλεση άοπλων Αρμενίων αιχμαλώτων από τις δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν”, αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο twitter.

“Η Ελλάδα καταδικάζει σθεναρά τέτοιες πράξεις βίας και ζητά ενδελεχή έρευνα για να διασφαλιστεί ότι οι δράστες θα λογοδοτήσουν”, προσθέτει.

Τα εγκλήματα πολέμου που έχει διαπράξει το Αζερμπαϊτζάν από το 2020 που εισέβαλε στην Δημοκρατία του Αρτσάχ είναι πρωτοφανή σε αγριότητα και έχουν δει το φως της δημοσιότητας προκαλώντας παγκόσμια οργή και καταδίκη.

Εκτελέσεις αμάχων και αιχμαλώτων, βιασμοί, βασανιστήρια και καταστροφές σε περιουσίες και ιστορικά μνημεία. 

Το καθεστώς του δικτάτορα Αλίεφ- υπό την καθοδήγηση της Άγκυρας- χρησιμοποιεί κάθε μέσο για να επιτύχει μια νέα Γενοκτονία κατά του Αρμενικού λαού. 

Το Γερεβάν καταγγέλλει εκτέλεση Αρμενίων αιχμαλώτων από Αζέρους στρατιώτες

Ένα βίντεο που αναρτήθηκε στα Μέσα κοινωνικής Δικτύωσης και δείχνει τη συνοπτική εκτέλεση Αρμενίων στρατιωτών που πιάστηκαν αιχμάλωτοι έχει προκαλέσει αντιδράσεις στην Αρμενία.

Το βίντεο καταγράφει την εκτέλεση ομάδας αιχμάλωτων από Αζέρους στρατιώτες. Αν και δεν υπάρχει σαφής ένδειξη για τον χρόνο που τραβήχτηκε το βίντεο, πιθανολογείται ότι πρόκειται για Αρμένιους στρατιώτες που αιχμαλωτίστηκαν κατά τη σύγκρουση του Σεπτέμβρη.

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν, κατήγγειλε το «έγκλημα πολέμου» που αποτυπώνεται στο βίντεο, υποστηρίζοντας ότι συνέβη σε έδαφος της Αρμενίας. Κάλεσε την «διεθνή κοινότητα» να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για «να σταματήσει την επιθετικότητα του Αζερμπαϊτζάν».

Σχετικά Άρθρα

ΕΟΔΥ: Σε καθεστώς υγειονομικής επιτήρησης η Ηλεία

otavoice

Τουρκία: Μάχη με τις φλόγες για δεύτερη νύχτα στo Κορδελιό – «Κοκκίνησε» ο ουρανός στη Σμύρνη

otavoice

Διπλωματική πίεση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα – Οχι της Χαμάς στην πρόταση των ΗΠΑ

otavoice

Μεγάλη πυρκαγιά στον Παλαμπά Θεσπρωτίας – Εκκένωση του χωριού

otavoice

Unicef – ΠΟΥ: Αίτημα κατάπαυσης πυρός για τον εμβολιασμό 640.000 παιδιών στη Γάζα

otavoice

Τουρκική Εθνοσυνέλευση – Άγριο ξύλο μεταξύ βουλευτών (video)

otavoice