OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Προπαγάνδα αθλιότητας από το Αζερμπαϊτζάν- Ανακάλυψε ομαδικό τάφο από το 1990

Ξαφνικά και ενώ το Αζερμπαϊτζάν κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου και εκτελέσεις αιχμαλώτων Αρμενίων, ως δια μαγείας ανακαλύφθηκε ομαδικός τάφος που χρονολογείται το 1990.

Μόλις την περασμένη Κυριακή, η Αρμενία κατηγόρησε το Μπακού ότι διέπραξε εγκλήματα πολέμου κατά την εισβολή στην Δημοκρατία του Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ) το 2020 και  πως εκτέλεσε και βασάνισε Αρμένιους στρατιώτες τους οποίους είχε αιχμαλωτίσει.

Το Αζερμπαϊτζάν δήλωσε σήμερα ότι ανακάλυψε ομαδικό τάφο Αζέρων στρατιωτών που εκτελέσθηκαν, σύμφωνα με το Μπακού, από Αρμένιους αυτονομιστές στη διάρκεια του πρώτου πολέμου για τον θύλακα του Ναγκόρνο Καραμπάχ, στις αρχές των χρόνων του 1990.

“Μαζικός τάφος Αζέρων στρατιωτών που βασανίσθηκαν και εκτελέσθηκαν στη διάρκεια του πρώτου πολέμου του Καραμπάχ ανακαλύφθηκε στο χωριό Εντίλι”, ανέφερε σήμερα στο Twitter ο Χικμέτ Χατζίγεφ, διπλωματικός σύμβουλος του προέδρου Ιλχάμ Αλίγεφ.

Αξιωματούχος της επιτροπής του Αζερμπαϊτζάν για τους αιχμαλώτους πολέμου, ο Ναμίγκ Εφεντίγεφ, διευκρίνισε στο AFP πως 25 πτώματα έχουν ανακαλυφθεί από τον Φεβρουάριο στον ομαδικό τάφο στο Εντίλι.

Η ανακοίνωση αυτή γίνεται προφανώς για να λειάνει στα μάτια της διεθνούς κοινότητας τα αδιαμφισβήτητα εγκλήματα των Αζέρων και των μισθοφόρων τους, ενώ η επιθετικότητα τους μέσα στα πλαίσια του Παντουρκισμού συνεχίζεται προκαλώντας νέες εντάσεις στα σύνορα της Αρμενίας με το Αζερμπαϊτζάν που έχουν προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 280 ανθρώπων τον Σεπτέμβριο.

Οι τρομοκράτες γενοκτόνοι, παριστάνουν τα θύματα…. όπως την ίδια ρητορική αναπτύσσει ο εταίρος τους Ερντογάν, κατά της Ελλάδας και της Κύπρου.

 

Σχετικά Άρθρα

Μεγάλη πυρκαγιά στον Παλαμπά Θεσπρωτίας – Εκκένωση του χωριού

otavoice

Unicef – ΠΟΥ: Αίτημα κατάπαυσης πυρός για τον εμβολιασμό 640.000 παιδιών στη Γάζα

otavoice

Τουρκική Εθνοσυνέλευση – Άγριο ξύλο μεταξύ βουλευτών (video)

otavoice

To Κίεβο έδωσε εικόνες για τις «πρώτες ώρες» της εισβολής στο ρωσικό Κουρσκ

otavoice

Επίδειξη ισχύος της Χεζμπολάχ – Εκτοξευτές πυραύλων σε σήρραγες από τον ν. Λίβανο ως τη Συρία

otavoice

Οι τιμές της ενέργειας τον Αύγουστο και η προοπτική για Σεπτέμβριο

otavoice