OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Γκανούλης: «Η απλή αναλογική θα βρει εν τέλει το δρόμο της»

Την πεποίθηση ότι «η απλή αναλογική θα βρει εν τέλει το δρόμο της» εκφράζει, σε συνέντευξή του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με την περιφερειακή παράταξη «Οικολογία – Πράσινη Λύση», Φίλιππος Γκανούλης.

Σχολιάζοντας το πλήθος των υποψηφιοτήτων στο Δήμο Θεσσαλονίκης, το χαρακτηρίζει «παράδοξα πολύ μεγάλο», με αποτέλεσμα την πολυδιάσπαση πολιτικών δυνάμεων, εκτιμά ότι το φαινόμενο αυτό δεν παρουσιάζεται σε τέτοιο βαθμό στην Περιφέρεια, ωστόσο διατυπώνει την άποψη ότι, την επόμενη μέρα των εκλογών, οι προσωπικές φιλοδοξίες και πράξεις κάθε επικεφαλής θα υποταχθούν στη λογική της κοινής συνισταμένης.

Για τη δική του υποψηφιότητα υπογραμμίζει στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ότι είναι η κατάλληλη επιλογή για όσους θέλουν, πραγματικά, «να εφαρμοστούν πράσινες βιώσιμες πολιτικές στην οικονομία και την κοινωνία» και εκτιμά ότι ο στόχος είναι εφικτός, αρκεί να βρεθούν οι τρόποι αλλαγής της στάσης των πολιτών και εκείνοι να πειστούν ότι η «Οικολογία – Πράσινη Λύση» είναι η κατάλληλη επιλογή για ένα καλύτερο αύριο.

Στις προτεραιότητες της παράταξής του περιλαμβάνει την προώθηση της Κυκλικής Οικονομίας και της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, την προστασία του αστικού και φυσικού περιβάλλοντος και την πολιτιστική αναβάθμιση των πολιτών και της Διοίκησης.

Σχετικά με τις δημοσκοπήσεις αναφέρει στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, ότι για εκείνον είναι αδιάφορο το μικρό ποσοστό του συνδυασμού του σε αυτές και δηλώνει βέβαιος ότι οι πολίτες θα αναγνωρίσουν στην κάλπη αυτή τη στροφή στην οικολογία και τη συλλογική δράση. Όσο για το ενδεχόμενο συνεργασιών τονίζει ότι «η κουλτούρα της συνεργασίας είναι ένα από τα κύρια γνωρίσματα του Πράσινου Οικολογικού Χώρου» και απαντά: «αν εξαιρέσουμε τους πολιτικούς χώρους που με σαφήνεια επιδιώκουν την ανατροπή της Δημοκρατίας, μπορούμε να συνεργαστούμε επί προγραμματικών στόχων με άλλες πολιτικές δυνάμεις».

 

Σχετικά Άρθρα

Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Θεσ/νίκης: Συνεργασία των πολιτών να εντοπιστούν οι ασυνείδητοι

otavoice

O Δήμος Καλαμαριάς στο πλευρό του Δήμου Θέρμης, για την πυρκαγιά

otavoice

Ο δήμαρχος Καβάλας παρουσίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Αναπτυξιακού Οργανισμού “ΦΙΛΙΠΠΟΙ”

otavoice

ΠΔΕ: Προσπάθειες εξαπάτησης συναλλασσομένων με το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης

otavoice

Δήμαρχος Νάξου: «Η βία και οι απειλές στο ΔΣ δεν θα γίνονται πλέον ανεκτές»

otavoice

Π.Δ.Ε: Συνάντηση Θ.Βασιλόπουλου και Δ/ντριας Β΄θμιας εκπαίδευσης

otavoice