OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Πέθανε από καρκίνο ο Ολυμπιονίκης Αλέξανδρος Νικολαΐδης – Το συγκλονιστικό μήνυμα που άφησε

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 42 ετών, ο δύο φορές αργυρός Ολυμπιονίκης του Τάε Κβον Ντο, Αλέξανδρος Νικολαΐδης.

Μάθημα ζωής, αξιών και ανθρωπιάς έδωσε ο γίγαντας που δόξασε τα ελληνικά χρώματα μέσα από το θάνατο του!

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης έκανε «ο ίδιος» γνωστό το θάνατό του, αφού είχε δώσει προφανώς εντολή σε οικείο του πρόσωπο να κάνει σχετική ανάρτησή στο προφίλ του στο facebook εάν πεθάνει.

Στην ανάρτησή του είχε γράψει για τη σκληρή μάχη που έδωσε με ένα σπάνιο τύπο καρκίνου. Αναφέρθηκε στην πορεία του ως αθλητής αλλά και στην πολιτική (ήταν αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ).

Ευχαρίστησε όσους ήταν δίπλα του και το γιατρό του, ενώ φυσικά δε θα μπορούσε να λείψει αναφορά στην κορούλα του Ελεάννα που είναι τώρα 5,5 ετών.

Εμείς Αλέξανδρε σε ευγνωμωνούμε για τις μεγάλες στιγμές που μας χάρισες και θα μείνουν άσβηστες στην μνήμη μας και στην ιστορία της χώρας που υπηρέτησες με πίστη και πάθος. Καλό ταξίδι, αιωνία σου η μνήμη! 

Ποιος ήταν ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης γεννήθηκε στις 17 Οκτωβρίου του 1979, ήταν Έλληνας αθλητής του Ταε Κβον Ντο. Ανήκε στο Αθλητικό Σωματείο «Μέγας Αλέξανδρος» της Θεσσαλονίκης.

Είχε στο ενεργητικό του αρκετές διακρίσεις σε διεθνείς και ευρωπαϊκές διοργανώσεις του αθλήματος, με σημαντικότερη τα αργυρά μετάλλια στην κατηγορία των +80 κιλών στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο. Προπονητής του ήταν ο Κώστας Τζιδημόπουλος. Το Δεκέμβριο του 2008, ψηφίστηκε με 1.875 ψήφους ως ο κορυφαίος αθλητής για το 2008 από τον ΠΣΑΤ.

Το Μάρτιο του 2019, ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του με τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές του 2019 και το Σεπτέμβριο του 2020 ανέλαβε καθήκοντα αναπληρωτή εκπροσώπου του κόμματος.

 

Σχετικά Άρθρα

Μεγάλη πυρκαγιά στον Παλαμπά Θεσπρωτίας – Εκκένωση του χωριού

otavoice

Unicef – ΠΟΥ: Αίτημα κατάπαυσης πυρός για τον εμβολιασμό 640.000 παιδιών στη Γάζα

otavoice

Τουρκική Εθνοσυνέλευση – Άγριο ξύλο μεταξύ βουλευτών (video)

otavoice

To Κίεβο έδωσε εικόνες για τις «πρώτες ώρες» της εισβολής στο ρωσικό Κουρσκ

otavoice

Επίδειξη ισχύος της Χεζμπολάχ – Εκτοξευτές πυραύλων σε σήρραγες από τον ν. Λίβανο ως τη Συρία

otavoice

Οι τιμές της ενέργειας τον Αύγουστο και η προοπτική για Σεπτέμβριο

otavoice