OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Κεραμέως στα εγκαίνια ΕΝΕΕΓΥΛ Τρικάλων: “Πραγματικό κόσμημα, εξαιρετική η συνεργασία με τον Δήμο”

Ως «πραγματικό κόσμημα» που συμβολίζει τη «σημασία των συμπράξεων», χαρακτήρισε η Υπουργός Παιδείας Νίκης Κεραμέως το διδακτήριο του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου (ΕΝΕΕΓΥΛ) Τρικάλων.

Τόνισε, μάλιστα, με έμφαση, τον κομβικό ρόλο του Δήμου Τρικκαίων στη διαδικασία μετατροπής του κτηρίου από προηγούμενη χρήση, κάνοντας λόγο για «εξαιρετική συνεργασία» με τον Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, και σε αυτόν τομέα.

Το κτήριο επισήμως εγκαινιάστηκε την Παρασκευή (14/10) και η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε στη σημασία της σύμπραξης των φορέων, Υπουργείο Παιδείας, Υπουργείο Εσωτερικών, Δήμος Τρικκαίων, στελέχη εκπαίδευσης, σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα, αποδεικνύοντας «πόσα μπορούμε να επιτύχουμε όταν συμπράττουμε».

Ειδικά για τον κ. Παπαστεργίου, αναφερόμενη και στην ιδιότητά του ως προέδρου της ΚΕΔΕ, σημείωσε τον καταλυτικό ρόλο που είχε η συνεργασία για τη λειτουργία και προστασία των σχολείων την περίοδο της πανδημίας και του κορονοϊού «με υποδειγματικό τρόπο».

Σε αυτή τη συνεργασία αναφέρθηκε και ο Δήμαρχος Τρικκαίων, επισημαίνοντας ότι η συνάντηση με την Υπουργό γίνεται μετά από πολύ δύσκολες καταστάσεις, σε κάτι ευχάριστο: στα εγκαίνια του διδακτηρίου. Το οποίο χαρακτήρισε ως έναν χώρο «για να ανθίσουν αυτά τα λουλούδια», αναφερόμενος στους μαθητές και τις μαθήτριες που φοιτούν στο ΕΝΕΕΓΥΛ.
Εξέφρασε, δε, τη μέγιστη χαρά του για το νέο σχολείο, αναφερόμενος με θετικά λόγια για κτήριο, εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες, σημειώνοντας ότι οι μικρές λεπτομέρειες που απομένουν θα ρυθμιστούν άμεσα.

Σχετικά Άρθρα

Δ. Ιλίου: Πολιτιστικός Σεπτέβρης 2024 – Το πρόγραμμα

otavoice

Δ.Β.Κυνουρίας: Μουσική βραδιά κάτω από την πανσέληνο του Αυγούστου

otavoice

Δ.Ηρακλείου Αττικής: Ανοικτό το Κτήμα Φιξ την Δευτέρα 19/8 για την Αυγουστιάτικη πανσέληνο

otavoice

Συνεργασία των Δήμων Ρεθύμνης και Νάπολης Ιταλίας

otavoice

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας στη λαϊκή συνέλευση κατοίκων στη Δόξα Γορτυνίας

otavoice

Κ. Τζιούμης: «Οι συνδημότες μας βλέπουν ότι δουλεύουμε»

otavoice